The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

På arbete

Mötte en riktig pigg och skojfrisk gammal dam på 90 bast idag. Om jag får förbli så alert och rörlig i mina leder när jag blir så gammal, måste jag ha gjort många goda gärningar i mitt förra liv. Det enda hon ville ha hjälp med var att skrubba ryggen, och sedan skötte hon sig själv. Att få ta ett bad var så härligt, tyckte hon. Jag kunde inte låta bli att sucka lite över hur lite som ska till för att dagens gamla glädjer sig. När vår generation blir gamla, lär vi ha så höga krav på äldreomsorgen att varje patient ska ha en egen personlig assistent.

Samtidigt som jag drygar ut pengakassan, får jag lite träning i kommunikation med danska patienter. Det verkar gå åt rätt håll för mig i alla fall, eftersom jag fick ta emot komplimanger idag för att jag "snakkede udmærket dansk". Kan inte låta bli att grina lite. En välbehövlig ego-boost på en fredag.

Hon drog det ena skämtet efter det andra, och jag skrattade när jag förstod, och skrattade igen när jag inte förstod. Hennes teori var att det var viktigt att skratta, för då fick man som mest några få skrattrynkor vid ögonen och mungiporna. Men om man tjurar dagarna i ända, då minsann kan man få fler "surar-rynkor" över hela ansiktet. Det är ju inte vackert överhuvudtaget, ansåg den rara tanten på andra våningen.

5 COMMENT(S):

Först och främst; härlig blogg! Vackra bilder och jag vill själv bli läkare så det fascinerande mig. Vad var insökningspoängen (om man säger så?) där du går, I Danmark var det va?

Och det är underbart att se äldre människor som är så pass friska och klara i huvudet! Där jag extrajobbar, på ett äldreboendet, har det kommit in en som är 100 år och sköter sig helt själv - helt fantastiskt!

Och som svar på din kommentar;
Det är rent ut sagt hemskt hur vissa länder behandlar HBTQ-personer (och kvinnor i många fall!) utan någon rätt till det, nästan som om det vore monster man har att göra med. Och jag håller med dig om att det mer är en avvikelse från den heterosexuella normen, än en avvikelse från det "normala", eftersom att vad är normalt? Är det jag? Är det du? Inget är normalt.

Ha det bra och lycka till med läkarstudierna! :D

 

Det här inger ju faktiskt lite hopp om SPV-kursen, trots allt.. Jag är redan lite halvmatt på den, efter tre gånger.. och följevakter, behovsopgave och examen får mig bara att.. sucka. Men förhoppningsvis kommer det fina guldmynt ut av det hela. Hur ser det ut med vakter under sommaren i Odense? Kan man få ihop till ett acceptabelt sommarjobb?

Och komplimanger om bra danska (eller bara förståelig för den delen..) gör ju hela ens dag när man bara tycker att man låter som en idiot så fort man öppnar munnen.. :)

Go' weekend!

 

Vad är tricket? Mycket lax? Mycket fysisk aktivitet? Fråa henne! Jag vill också bli så ;-)
Rökning? What? Jag skyr inga metoder för att hålla mig frisk, haha.

 

hej
i skrivandes stund befinner jag mig i odense. Har precis skrivit MCT som var sjukt svårt (om man inte kan danska flytande) då det var MYCKET læsfrågor!
Hursomhelst så kom jag i kontakt med en person son læser till lækare i køpenhamn o den personen rådde mig att ændra min prioriteringslista o sætta køpenhamn først. Detta eftersom det finns en stor chans att jag kommer in dær via mitt motivationsbrev då jag før nærvarande læser till sjukskøterska på Karolinska Institutet. Vet du ifall det vore smartare att gøra så (med den bakgrunden att MCT gick jættedåligt)?
Vore tacksam før ett svar =) // en vilsen person som gærna vill læsa till lækare!

 

Lou, jag vågar inte chansa med sommarjobbet, så jag har tagit en annan anställning vid sidan av vikariebyrån också, för att vara garanterad jobb under sommaren. :-) Och jag arbetar inte för FADL så jag har rätt att arbeta för andra också! Idiotiskt krav fr FADL!

Hoppas du haft en lige så go' weekend!

Jenny, denna rara tant, brukar ta långa promenader med sin rollator! :-P Hon tar bussen till närmaste köpcentrum, sen så går hon hela vägen tillbaka till sin lgh som ligger några kilometer därifrån! :-P Kanske det som är hemligheten? hehe... Och en sund inställning till livet? Vad sägs om den här kommentaren: "Oh, TVÅ män som ska ta hand om en änka idag? *brett leende*" :-P