The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Row, row, row your boat

"Ro, ro, ro din båt, sakta in mot strand.
Om du ser ett lejon där - håll ej fram din hand.
"

Någon som längtar tillbaka till tiden då man vaggades till sömns av denna och många fler barnvisor? Jag minns att när jag kom till ett visst stadium då jag inte orkade lyssna på dem mer, låtsades jag alltid somna nästan direkt, så skulle jag slippa lyssna. Ett underligt barn, jag vet.

Att ro nerför Odense å var nästan som att sitta i en vagga igen. Skillnaden var att jag riskerade att falla i ån varje gång jag gjorde för häftiga rörelser. Det såg i och för sig inte så djupt ut, men varken jag eller mina båtkompanjoner hade någon lust att prova. Det är sannerligen en fristad att få glida fram över den stilla vattenytan till fåglarnas kvittrande, det porlande vattnet i bäckarna små, och åsnornas skriande inne på Odense Zoo.

2 COMMENT(S):

hej
i skrivandes stund befinner jag mig i odense. Har precis skrivit MCT som var sjukt svårt (om man inte kan danska flytande) då det var MYCKET læsfrågor!
Hursomhelst så kom jag i kontakt med en person son læser till lækare i køpenhamn o den personen rådde mig att ændra min prioriteringslista o sætta køpenhamn først. Detta eftersom det finns en stor chans att jag kommer in dær via mitt motivationsbrev då jag før nærvarande læser till sjukskøterska på Karolinska Institutet. Vet du ifall det vore smartare att gøra så (med den bakgrunden att MCT gick jættedåligt)?
Vore tacksam før ett svar =) // en vilsen person som gærna vill læsa till lækare!

 

Myisgt!