The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Tentaresultaten utkomna

Den tentan som vi skrev i förra kursen, som handlade om hjärt- och lungsystemet, har varit den mest kritiserade i efterhand. Klagobreven har minst sagt fyllt kursansvariges inbox. Den dagen efter att provet var skrivet, var irritationen enorm över hur den var uppbyggd rent ämnesmässigt. Folk var uppenbart frustrerade och många var förtvivlade över risken att kugga, inte på grund av att man inte kunde materialet, utan snarare för att den kursansvarige misslyckats i att sätta samman ett prov som speglade vår undervisning och de olika delmomenten i kursen. Ilska och oro surrade i luften.

Idag över en månad senare kom resultaten. Mångas farhågor besannades, kan man minst säga. Andelen som underkändes var ovanligt skrämmande hög, mer än 36% kuggade tentan. Ska man vara dramatisk kan man avrunda det till 40%, och det är ju nästan hälften av alla som skrev tentan...

Tillhörde lyckligtvis den andra hälften, och kan sova lugnt i natt. Vad belönar man sig med när man nu har klarat av 5/24 av läkarutbildningen? Jo, man storstädar huset och tvättar klädhögen så att man slipper den ur ens åsyn.

Relieved.

4 COMMENT(S):

Ett stort grattis!

 

Tack Jonatan!

 

HAHAHHAHAHAHAHA Steve, ska den sista bilden föreställa dig eller?

Ser ut som du befinner dig nära medelhavet =P.. =D


/R

 

:-P neeh Rash, jag skulle då aldrig få för mig att gå klädd i vitt skjorta med en sån slips på nere vid Medelhavet! :-P Men han såg bara så lättad och fri ut!