The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Vetenskapsteorin vållar huvudbry

Mina senaste dagar har bestått av ideligen tortyr av vetenskapsteori (igen!) och medicinsk filosofi, där vi ska skriva en flummig uppsats. Jag förstår vikten av att vi måste vara kritisk vad gäller det vi läser, ser och hör. Men jag blir bara så frustrerad över diskussioner som aldrig kommer någonvart, och sådana som rör sig i tankebanor som jag blir virrig av.

Kommer exempelvis precis från en timme som tog upp argumentationsteori; 'ett giltigt argument utgår från sanna premisser som leder till en sann slutsats, men även på falska premisser som kan leda till en falsk slutsats. Ett hållbart argument är ett logiskt giltigt argument med sanna premisser och en sann konklusion.' Lektorn upprepade det säkert fem gånger med en annan formulering, och jag bara gapade och önskade att jag varit mer mottaglig för språkfinesser. Eller så försökte han få det att låta mer förvirrande än vad det är.

Nu fortsätter manglandet med uppsatsen. Mer gnäll följer...

3 COMMENT(S):

Haha, det kan vara en hel del flum med allt. Min pojkvän läser till socialpsykolog/beteendevetare, det är flummigt om något! ;D

Ja, tiden räcker inte alltid till kan jag lova med mina serier! Men gör så gott jag kan. Sitter uppe sent, och som tur är kommer mina favoritserier ut på olika dagar så det funkar. Haha.

Ja, och det tackar jag (och säkerligen flera) för, att du delar med dig. Det är naturämnena ja, som fysik A och B, kemi, etc. Ja, du vet. Men det läser jag på naturbasåret senare. =)

 

Du verkar ha fattat det nu iallafall :D:D Eftersom du kan sammanfatta det i två meningar, inte illa. Hehe. Men det är fan störigt med akademiker ibland, enkla saker ska alltid svepas in i komplicerade formuleringar...kram kram söt!

 

Caroline: hehe, jag var ju tvungen att kolla upp det så att jag förstod... vill ju inte känna mig som en dumboll :-P Kram carro-girl!