The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

En dag till total frihet

Så var det dags igen. Veckor av förberedelse inför sista tentan innan den välförtjänta semestern tar sin början! Hoppas bara att det inte blir ett hejdundrande antiklimax.

Igår hade vi det s.k. spot-prøve, där vi går igenom ett tjugotal anatomiska och histologiska preparat för att identifiera strukturer. Det gick nog bra, tror jag. Men för att vara korrekt svenskt bör jag säga: "Ja, det gick väl ok. Jag vet inte. Oh, vi får se."

Idag kom då tenta-stressen och adrenalinet pumpade runt i min kropp från kl 12.00 och gör det fortfarande. Det här är vad som behövdes tidigare! För ni anar inte vilka effekter det får på en; 100% fokuserad, effektivitet på högsta nivå, och reducerad behov av föda (allt blod leds bort från gastrointestinalkanalen). För att vara en nördig medicinstudent, kan vi sammanfatta det som att det sympatiska nervsystemet aktiverar "fight-and-flight"-systemet.

Imorgon klockan 13.00 väntar friheten utanför universitetets portar. Semester har aldrig varit mer välkommet. Aldrig.

Utsikt under 12 timmar.

5 COMMENT(S):

Förstår mig inte på hur du orkar plugga så mycket :/ Hur håller du upp pluggandet?
Hur länge har du kvar?

 

:-) Det är mer under tentaperioder som det blir så extremt. Annars är det mer humant vad gäller pluggandet. :-P Jag har 4,5 år kvar.

 

Tur att du fick tillbaka kraften, vem behöver föda? Haha. Alltid lika intressant att läsa det du skriver, man lär sig mycket faktiskt för även om du har humor i allt du säger så ligger det mycket teorier bakom det. :)

 

Sommarlov imorgon kl 13 =D
Jag ska nog snart gå och lägga mig så att det snart är över också!

 

:-) Christoffer, kul att du tycker det! Verkligen.

Oh, hoppas det går bra Karro! :-D *håller tummar och tår*