The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Kulturell uppdatering

Ännu en sak kan jag ticka av från min "To experience"-lista. I fredags drog vi ett gäng ut till Arena Fyn för att beskåda Andersson & Ulvaeus' smash hit musical Mamma Mia. Stämningen var på topp och alla lyckades lämna tentastressen där hemma för en pluggfri afton. It was great! Men inte så bra som jag trots allt hade förväntat mig. På somliga ställen i musikalen kändes det som att man slängde in ABBA-låtar lite hipp som happ. Filmen känns därför mer välgjord.

Men när man satt där och nynnade lite tyst med i melodierna, utan att grannen stördes av ens kraxande, tänkte jag tillbaka på gymnasietiden då vi med jämna mellanrum fick köpa kraftigt rabatterade biljetter till diverse uppsättningar på Malmö Operan. Jag älskar faktiskt att vara kulturell med medelålderstanter, och gå och njuta av La Bohème, Nötknäpparen, Turandot... Hade gärna velat se 'Kristina från Duvemåla' med de ursprungliga sångarna, men tyvärr finns det inget inspelat från den tiden. Men nu kanske man ändå får chansen att se en uppdaterad version i och med den stundande engelska uppsättningen i New York.

För att återknyta till Mamma Mia-musikalen, ska jag citera Aida som avslutning: "Det var gre-eat! Men jag trodde det ändå skulle vara mer pampigt. Oh, jag vill leva i en musikal! Och när Sky kom ut på scenen ville jag bara dö-öö!"

Uppvärmning på Franck A innan musikalen.

5 COMMENT(S):

Puh, nu är jag hemma igen. Läste igenom dina inlägg som jag missat men orkade inte kommentera något, är för trött för det nu. Trist dock att din/er resa inte blir av! Du som hade sett fram emot det - och vem hade inte gjort det! Du får jobba desto mer och ta igen det efteråt istället, fast då går väl mesta tiden åt läkarstudier skulle jag tro.

Och jag håller med - psykiskt och fysiskt slit blir det under sommarlov nu istället för att ha LOV (ledigt).

Roligt att du lade märke till min sprit på hyllan! Haha. Där ser man vad dina ögon fokuserar på. ;)

Ha det bra och hoppas att du har haft en bra helg! =)

 

Åh musikaler! Jag älskar det! Jag saknar också gymnasietidens priser för biljetterna =)

 

Eller hur Karro, de borde ha såna rabatterade priser för univ-studenter också! :-) Nu när kårobligatoriet är avskaffat har ni kanske lite extra pengar att vara kulturella för :-)

 

Men det avskaffas väl inte förrän efter nästa sommar? Eller? Hm..
Då har jag förhoppningsvis fått ett jobb, även om det inte ser särskilt ljust ut

 

:-) Det blev iaf klubbat igenom... Sen är det nog nästa år som det verkligen börjar gälla.

Ska du inte behålla nuvarande jobb, Karro?