The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Öppet hus på universitetet

Så är klockan snart 23.00 på kvällen. Jag orkade släpa ut mig själv till universitetet idag efter många om och men. MÅNGA. Hela veckan har jag intalat mig själv att jag självklart kan plugga där hemma. Men ja, som ni kanske kan gissa er till, levde jag i en stor fet lögn. Men det var banne mig en finfin lögn, där jag skuttade fram på rosa moln hållandes i ett paraply med rosa elefanter på.

Det har lyckligtvis blivit desto mer gjort idag än föregående dag... dagar.. veckor(?). Dagen inleddes med trevlig läsning om näringslära för unga, gamla, sjuka, feta, anorexia nervosa-fall. Det var trevligt det. Sedan åt jag vegetarisk lasagne framför TVn till reprisen av Talang 2009. Det var också trevligt, tills han 'magikern' stoppade upp mikrofonen mellan skinkorna. Maten smakade genast lite konstigt.

Nu har jag under de senaste timmarna lärt mig alla histologiska preparat som ska kunnas. Lever, gallblåsa, bukspottkörtel, matstrupe... ehh, ja, och ett dussintals extra. Känner mig så upplyst helt plötsligt. Jag kan faktiskt se skillnad på vilka spottkörtlar det är handlar om. Wow, so cool.

Nu ska jag tillbaka till mina studiekamrater. Det känns som att vi kommer hålla pyjamasparty i natt. Men popcorn och skräckfilmer kan ni glömma, det blir massa koffein och skräckinjagande böcker! Buh!

7 COMMENT(S):

Haha, det var ju roligt med mikrofonen mellan skinkorna! Undra vad ljudteknikerna tänkte och sade. ;)

Och tack! Väskan är jag nöjd med. Kunde jag stå och stoltsera med när alla fina studenter gick och åkte omkring i folkdräkt. ^^

"mänskligt att fela, men gudomligt att förlåta. Du är mänsklig, och Adam är gudomlig... Inget du protesterar emot?" --> Det lät väldigt bra faktiskt, det ska jag ta till mig av! Adam är gudomlig. :D

 

Dissa inte Peter Brynolf Steve, är ju min kompis :P..

 

Haha, där snodde du mina rosa moln och elefanter rakt av!

/J

 

Hmm..nope. Inte intressant nog att kommentera. PASS! :D

 

hehe Jonatan, du har en cool kompis! :-) Jag dissade inte, påpekade bara väldigt snällt. :-P

J, man måste ju sno sina idéer från nånstans! ;-)

Elisabeth, PASS.. orkar inte ens kommentera din kommentar. Ska banka dig i huvudet nästa gång vi ses.. *BANK, BANK*

 

Hej Steve
Jag undrar om du vet ifall man ska skicka sin ädringsprioriteringslista till samtliga skolor i dk eller bara till den som hamnar först på listan?
Sedan skulle jag gärna vilja börja till våren, dvs i februari, men det var inget jag meddelade om i min första ansökan. Vet du hur man kan fixa det nu i efterhand? Kan jag kanske skicka det i samband med ändringarna i prioriteringslistan och ska även det skickas till samtliga skolor?
Varma hälsningar / en förhoppningsvis blivande läkarstudent i dk

 

hej blivande studiekamrat,

Du ska sända den ifyllda blanketten till det nya univ. som du rankar först. "Ændringsprioriteringsskemaet skal sendes til 1.
prioriteten på ændringsprioriteringsskemaet, og det skal være fremme
på uddannelsesstedet senest den 5. juli klokken 12"

Vad gäller studiestart i feb eller sept beror det ju på din ålder. Men för att ändra på vad du föredrar ska du nog ta kontakt med antagningskontoren på resp univ.

Lycka till!