The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Syskonskapet

Åren går, jag blir äldre, syskonen blir äldre. Jag börjar se allt fler knutpunkter där vi kan relatera till varandra. Där vi kan umgås på lika villkor utan att agera som barnvakter. Jag ser hur givande och glädjefyllda de stunderna är för André och hans syskonskara. Unika är de i sitt slag, för att kunna visa upp en sådan samlad, lojal men samtidigt mångfacetterad front. Ingen är den andra lik, men de enas under det som förenar dem alla, syskonskapet.

Syskonskapet är en välsignelse som inte riktigt har något motstycke. Vi har ingen möjlighet att välja vilka som blir våra syskon, men det kan vi heller inte med våra föräldrar. Den stora skillnaden mellan dessa två är att med syskonen befinner man sig i samma sits, med de samma förutsättningar. Ursprunget är detsamma, och förståelsen för varandra borde vara slående. Men det krävs arbete, det krävs en ansträngning från oss äldre syskon för att kunna knyta an till de yngre. En investering som inte alla äldre brödrar och systrar är villiga att göra, tyvärr. Utöver de närmaste vännerna som man själv väljer, utgör syskonen huvudstommen i ens garanti för ett lyckligt liv.

Häromkvällen blev det umgänge med bowling, mat och kvalitetstid inom den närmaste cirkeln. Det blev en hel del skratt, vi hade trevligt, och mina förhoppningar om en enad syskonfront lever vidare.

Bowling.

7 COMMENT(S):

Din minsta lillebror liknar ju dig =), I like the bowling moves som din syrra har.. hehe Njut av tiden och kom hem till Danmark, safe =)


Vi får ta och hitta på något!
/R

 

Syskonkärlek är så bra =)

 

Kan inte den mest smickrande bilden på min fina ändlykta.. :P

 

Vilka härliga bilder! Jag har på senare tid kunnat relatera mer till min bror, tidigare har vi varit allt för olika - han har varit kriminell, haft rasistiska åsikter och varit homofob.. Så ja, inte så konstigt. Men man lär sig. :)

HBT-representant för Dalarna.. Nja, haha. Men vem vet! ;D

Och midsommarfirande hann jag med! Jobbade 07 - 15 på boendet och 16 - 23.30 på campingen sedan utgång! Man lever bara en gång. Haha.

Hoppas att allt är bra med dig! PEace & Love var bra, älsklings-Lykke Li gjorde allt! The Sounds var också grymma. Ja, det var mycket bra musik. :D

 

"You choose your lovers, you pick your friends, but not the family that you're in, no they'll be with you 'till the end 'cause it's family
And when it's family you forgive them for they know not what they do, when it's family they're a mirror of the worst and best in you"...som Dolly skrev :) Och som oftast har hon ju alldeles rätt. Familj och syskon är härliga!
Kram från Filip

 

Hurra för syskonskap!

 

Tycker du R.? Liknar vi varandra? :-P Vi brukar säga att min yngsta bror liknar syrran. :-P

Filip, hard-core Dolly fan 4-ever! :-P hahah.. Det är riktigt kul hur du kan relatera precis allt till D. Partons låtar! Du har ett avundsvärt minne för sångtexter! :-D Men just i detta stycke håller jag inte helt med Dolly. Familj kan inte alltid förvänta sig förlåtelse. Man är heller inte en spegelbild av det bästa och det sämsta inom familjen, vi har möjl att välja bort de sämre sidorna. Det är vad jag tycker Filip. :-)

Tack för alla övr kommentarer! :-)