The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Tentastress efterlyses

Dagarna kryper fram, högen av böcker tornar upp sig lika högt som vanligt, och den flitiga studenten sitter dagarna i ända på sin ända för att ta sig igenom stoffet. Men det är svårt, det är tröttsamt och det är framför allt otroligt tråkigt.

Det är egentligen inte kursen som är tråkig, för det är faktiskt intressant hur maten intas genom munnen, genom gastrointestinalkanalen för att komma ut på andra sidan via analkanalen. Men jag är inte riktigt så glad för tentaläsning just nu. Jag är skoltrött, jag är sliten, och jag vill bara lägga mig ner på rygg i solen med ett halmstrå i ena mungipan och dåsa bort i värmen.

Jag är naturligtvis inte ensam om att känna så här, snarare tvärtom. Vad är det då som har bidragit till min trytande självdisciplin så här på mållinjen? Jag vill påstå att jag är emotionellt lättpåverkad, det är vad jag är. Ett känslosamt nervvrak. Personer jag bryr mig väldigt mycket om har drabbats av tråkigheter, en inställd USA-resa som var det som skulle motivera mig till att prestera, och en labil domestic situation, som ständigt puttrar under ytan.

Jag vill prestera, jag vill orka, jag vill vara stark. Men även jag måste till slut inse att det är en omöjlighet så länge skelettet ännu vilar i garderoben.

Daydreamer.

4 COMMENT(S):

Du måste klara det steve. Jag tror på dig, du är min inspiration. Vi kommer ta oss fram till andra sidan mållinjen. Sen är det looooov.

 

Det finns inga magiska ord man kan säga som kommer göra att du klarar det här lätt som en plätt. Det är helt enkelt så att du måste kämpa dig igenom det, oavsett hur brant din uppförsbacke är. För din skull.

Jag tror också på dig! Kram!

 

Tjusig bild, verkligen!

Och alla har vi våra upp- och nedgångar. Det är bara att kämpa på, det kommer kulle efter kulle men så är livet. Man får göra det bästa av situationen när man är på toppen av kullen innan man daler ner.. Snart kan du koppla av och drömma dig bort, även om det säkerligen känns trist när USA-resan blev inställd som du hade sett fram emot..

 

Fattema, vem är vems inspirationkälla nu igen? :-) You know the answer to that question yes.. :-) Snart lov.. bara en dag till.. snart...

Jenny, tack för att du tror på mig. :-) kram

Tack Christoffer! :-)