The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Upp och rösta, unga soffliggare!

EU-valet äger rum imorgon, men den senaste undersökningen visar på att drygt en tredjedel av alla unga mellan 18-29 år inte ens vet om vilket datum valet hålls. [DN.se] Det är illa! Vår generation är den bästa på att klaga och kritisera rådande förhållanden, men när det väl kommer till kritan och vi får möjligheten att påverka, rycker de flesta på axlarna och struntar i att ge sin röst.

Vår generation är också den mest teknologiska, och ett sätt att få fler att rösta kunde ju vara att flytta valurnorna hem till oss. Om Mohammed inte kommer till berget, får berget komma till Mohammed! Låt oss införa elektronisk röstning på nätet, där man m.h.a. en personlig kod kan lägga sin röst utan att behöva röra sig ur fläcken från soffan. Jag tror valdeltagandet bland unga hade skjutit i höjden!

Men fram tills dess bör gemene man lägga sin röst imorgon! Det är viktigt i dessa tider, när makten alltmer centraliseras till det Europeiska parlamentet. De politiker vi sänder till Bryssel får förutom en exponentiell löneökning, även betydligt mer inflytande i sakfrågor om de är skickliga i konsten att lobba under alla inofficiella möten.

Människor tror inte att EU-politiken gör så stor skillnad för den inrikespolitiska agendan, men det gör det! Allt mer och i allt större omfång! Gå och rösta imorgon den 7 juni 2009! Gör din röst hörd!

3 COMMENT(S):

Så länge inte ens röstlängderna sköts elektroniskt så kommer man nog inte kunna rösta elektroniskt heller, tyvärr.

 

varför fixar man inte det då? :-P Litar man inte på elektroniska prylar, eller är det valberedningen som inte har följt med i utveckligen? :-)

 

Nej det vet jag inte. Dumt är det iaf