The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

I samtal med TT

Bland alla de mail som droppar in i min inbox är majoriteten frågor som berör ansökning och antagning till läkarutbildningen i Danmark. En och annan vill veta hur det är att studera i här, och andra vill veta hur svårt det är med att anpassa sig till det danska språket. Ni ska veta att jag svarar på alla mail, vissa får kortare svar än andra, men jag svarar artigt tillbaka.

Igår fick jag ett annorlunda e-mail från en journalist som arbetar på Tidningarnas Telegrambyrå. Hon ville komma i kontakt med mig och ställa några frågor, och det redan samma dag. Det är snabba ryck, skrev hon. Jag skrev tillbaka och inom en halvtimme hade hon ringt upp.

Vi pratade i drygt en kvart om läkarstudentlivet, utbildningen, valet mellan Sverige och Danmark. Jag trodde det skulle vara nervöst, men det märktes inte. Jag tänkte mig en överdramatiserande journalist i klass med Rita Skeeter, men hon var lyssnande och lugn i andra sidan luren. Kändes som ett vanligt samtal över köksbordet.

Vi får se om mina små citat dyker upp i mediahavet. Förvänta er inget märkvärdigt, för det är enbart en tidningsnotis. Men likväl har man blivit intervjuad. Måste ju börja någonstans.

11 COMMENT(S):

I know a celebrity!


/R

 

Haha.. jaja.. jag märker allt hur du försöker tona ner det. Men JAG vet vilket lycko-sms du skickade din syster! Muhahaha!

Förresten så sitter jag och funderar på hur mycket du kommer att disapprooova mitt senaste inlägg...

 

Du var med i en mindre artikel i Göteborgs Posten, GP, Göteborgs största tidning.

 

Länka artikeln.. =)


/R

 
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
 

R., hah.. and what a celebrity..

Värst vad du ska dramatisera allt Elisabeth! :-P Det var ett glatt sms, inte lycko-sms!

Danke schön Niveus! :-) Trevligt att veta var det hamnade ngnstans.

 

Artikeln finns inte på internet men vill du ha den så får du ringa GP och beställa den. Jag ringde centralredaktionen och tog reda på att du hittar artikeln i följande:

"
Göteborgs-Posten
- 2009-07-25
- Sida: 44
- Sektion: Ekonomi/Politik
- Del: 2 "

 

Om jag hittar tidningen i tidningsåtervinningen kan du få se artikeln.

 

Tack =) så kan den scannas =)

 

Åh, vad roligt! Sådant är skoj! Jag blev dock nervös när jag fick mail och samtal ifrån SVT-debatt om att vara med i debatt och prata om HBT-förskolor och liknande, haha. Tackade dock nej. Men det är roligt när man får sådant, att man uppmärksammas!

Du är duktig, och det är trevligt att se att du artigt svarar på allt - precis som mig antar jag. :)

Söt bild i förra inlägget också! Gillar även att du har gjort så man kan få bloggen i kinesiska! =)

Adams nästa prövning blir inte rolig.. Han är redan kallas "Släktens fyllo" av faster, så han får det inte lätt. Haha. Och jag kommer vara din trogna vykorts-kund, lovar!

Ha det bra. :)

 

Tack för upplysningarna Niveus! :-)