The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

När tankarna tystnar

Det ekar. Hjärnan går på tomgång. Man är medveten om att det finns mycket att säga, men orden finner inte sin väg. Jag stretar emot tomheten, önskar fylla det med språket, med ord. Men vad finns det att hämta bakom mörkrets ridåer?

Stillheten har visat sig vara vad som driver mig. Ro är vad som inspirerar mig. Tystnad är mina tankars föda. Stillheten har återvänt till mitt sinne efter det att jag åter installerat mig i mitt eget hus, åter herre över mitt och ingen annans. För det är jag glad, men det innebär även avstånd från mina nära. Sinnesro är något som saknas för tillfället. Orsaken är okänd. Men känslan av olust dröjer sig envist kvar. Mina tankars föda har varit en bristvara, därför ser jag hur de har tystnat.

Tid. Ge mig tid, och tankarna återvänder. Ge mig tid, och vardagen blir åter regnbågsfärgad.

Walk with me.

3 COMMENT(S):

Jag känner det du säger. När lugnet och tystnaden omsluter dig så väcks tankarna till liv. Du ser saker och ting klarare än någonsin, du vill dela det med nära och kära. När de väl är där är tankar inte lika närvarande. Orden desto mindre, precis som du själv säger. Du känner frustration, du vill förmedla. Det gör du också, du har hittat en väg till oss genom din blogg. Fortsätt så, fast gör det inte till en komfort. Låt det bli en språngbräda som underlättar förmedlingen av den sanna Steve i mötet med omvärlden.

Fortsätt rocka ala Steve style!

 

Det var fint skrivet, även om något sorgset. Fin kommentar av Anonym!

Och tack för dina kommentarer! De gjorde mig riktigt glad! Och jag tror inte heller att matmenyn var seriös, isåfall har de precis kommit till Sverige. Men det är roligt att de gjorde en sådan oseriös meny, för allt för många är för strikta. :)

Nu ska jag ut och njuta i solen, ta oskuldsdoppet!

 

Tack för en väldigt fin kommentar Anonym! Känns verkligen skönt att ngn förstår vad jag menar, för jag var inte helt klar över det själv när det skrevs. Jag söker aldrig komfort, öppenhjärtig dialog oss emellan, ansikte mot ansikte, är vad som ger vänskapen bränsle, liv. Är då nyfiken på den vännen som står bakom dessa ord. :-)