The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Odense by boat

I Malmö har vi "Rundan - sightseeing" där turister fraktas omkring i motorbåtar längs kanalen för att få sig en glimt av staden. Odense har i sin tur en å som slingrar sig genom staden. Längs den kan man ändå få många små glimtar av träd, buskar och lite mer träd.

Häromveckan när vi satt där i aftonsolen ute på bakgården och åt kvällsmat, fick vår kära vän en idé för sig att vi skulle ta en runda i ån, med en uppblåsbar roddbåt. Impulsivitet på en hög nivå, vill jag säga. Det var en behaglig afton och det var som dukat för ett litet äventyr.

Iväg med båten i bilen och ner till ån for vi. Sedan hoppade vi i båten alla tre, till många nyfikna blickar. Men sen upptäckte vi att "små vattenfall med stenar" väntade längre ner. Så vi dumpade Nina på båten och lät henne köra lite forsränning, medan vi väldigt roat såg på från fast mark. Jag skrattade ganska mycket åt hennes lägesbeskrivningar där i båten.

Vi rodde till solnedgång, och mörkret intog staden. Vattnet var spegelblankt, vinden teg, och fåglarna kvittrade i fjärran. Där i båten rådde fullständig ro, och tankarna stannade upp för en stund för att begrunda Moder Natur i sin fulländade skönhet till plasket av årorna när de träffade vattenytan.

Stillhet.

5 COMMENT(S):

Jag gillar ert äventyr!

/J

 

Första impulsen var att säga "stackars Nina".. men vid eftertanke tycker jag mer att hon är värsta powerwoman och ni...hah..HAh.. är kassa..!

 

Bra J.! Sånt kan ni inte göra där uppe minsann! :-P

Betty, jag är inte främmande för din tolkning! Klart att hon är powerwoman! :-P och Vi låter henne glänsa :-D

 

Haha! Det tror du! Livet är full av äventyr häruppe ska du se! Jag ska med dig ut till förorten så ska du få se vad jag menar ;-)

/J

 

Jaså J. det säger du! :-P Blir nyfiken på vad det är för äventyr du menar som man kan göra på förorten.. Spänt förväntansfull. :-)