The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Färdig, done, finito..

Sista dagen på jobbet var intressant. Jag körde en lite annorlunda route än vad jag brukar, och tänka sig att man lär sig något nytt. Aldrig har jag väl funnit på tanken att skära en skiva rågbröd i 16 små fyrkanter efter att ha brett smör på, för att sen lägga olika pålägg på varenda en av dessa. När jag var klar såg det ut som ett litet konstverk, verkligen! Jag hade inte haft hjärta att hugga de små stackarna med gaffeln och tugga ihjäl dem.

Sen hände något underligt på eftermiddagen. Folk slänger ju komplimanger hit och dit, och jag tar aldrig riktigt åt mig dem. Jag hör dem och sen åker de ut genom andra örat. Men när en äldre dam idag sa orden: "Steve, det har du gjort rigtigt godt.", rös jag till. Är det så det känns att verkligen kunna ta emot beröm?

Nu ska jag lämna mina fiskar hos dagmamman och packa in växterna i slutna kretslopp, och hoppas på att de överlever månaden. Resväskan ska packas och kartofflerna grävas ner. Nu bär det av härifrån, mina vänner. Äntligen har jag riktig ledighet.

6 COMMENT(S):

..Förstår inte varför du rös när du fick beröm. You are weird.. du ska le stort, sträcka på dig, och med stoltaste röst "TAK! LIMÅO!"

 

Hahaha Limåo?? =) Gullig du är.

So I'm guessing, att jag är dagmamman?

Känner mig så gammal plötsligt.


/R

 

hej steve, måste bara först säga tack för denna blogg, du rockar, och är en sann vägledare för oss som ska flytta till danmark:) undrar bara vad du gjorde med din försäkring när du flyttade? vem använder du och vilken sorts försäkring bör man ta som student i danmark?:) /Lena

 

:-P haha, jag vet inte vf jag rös Betty.. Du har nog rätt i att jag är weird. :-) haha, jag kan säga "tack", men inte "I lige måde"! :-P Gjorde hon det lika bra? :-P

R, haha.. vaddå gammal? Dagisfröken låter bättre? :-P

Tack för vänliga ord, Lena! :-) Vad gäller försäkringen har jag inte hittat ngt riktigt bra alternativ än, tyvärr. Jag använder för närvarande CSN:s utlandsförsäkring tills vidare. Enda nackdelen som jag märkt hittills är att man måste köpa till en tilläggsförsäkring när man åker till ett tredje land (utanför Sverige och Danmark) under mer än 14 dagar. Någon annan kanske har funnit en bättre lösning? :-)

 

hej igen, nu har jag hittat det: trygghansa har en bra försäkring för studenter, som gäller fastän man är skriven i danmark, och där man kan vistas utomlands i upp till 45 dagar (alltså vara i sverige på sommarlovet), det enda är att man endast kan ha den ett år i taget, så man måste säga upp den varje år och sen "börja om på nytt"...den kostar omkr 1500 per år, vilket är bättre än det csn erbjuder, so spread the word;) /Lena

 

Tack Lena! :-) Jag minns att när jag var igång med att leta efter försäkringar så var Trygghansa ett av de försäkringsbolag som saknade en ordentlig försäkring för studenter som skulle utomlands.. Men det verkar har ändrats på det nu! Jag ska kolla upp denna som du föreslagit! Tack för tipset! :-)