The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Hemkommen

Efter en drygt två veckors lång semester i NYC började idag fjärde terminen för mig. Jag var fullkomligt jetlaged och ville inte gå upp på morgonen när mina två väckarklockar ringde och ringde i en hel halvtimme. Jag höll på att somna på föreläsningen, men klarade mig från att snarka redan första dagen.

Flygresan igår var hård. Det var jobbigt att sitta så trångt och sova i halvliggande ställning. Jag höll mig ifrån frestelsen att fälla tillbaka stolen för mycket eftersom jag själv vet hur irriterande det är för min medresenär bakom mig som kommer få svårt att andas i sitt lilla utrymme. Men vi anlände till Kastrup lite efter utsatt tid, och drog på våra tunga väskor till tåget mot Svågertorp. Jag är tacksam för att vi blev upphämtade, hade inte varit roligt att kånka på packningen själv.

Efter några timmar med familjen med presentutdelning och middag var det dags att åka tillbaka till Odense. Väl hemma i min egen lilla lägenhet var tystnaden så ringande hög. Inte visste jag att tystnad kunde vara så högljutt. Nu väntar plikt och böcker igen, på något vis känns det väldigt bra. Kan inte minnas när jag sett fram emot skola senast, det kan bli bra det här.

5 COMMENT(S):

Hej Steve!
Vilken bra blogg du har! Checklistan inför flytten till Danmark var helt fantastisk!
Jag ska börja studera vid SDU 1 februari 2010. Känns jättespännande! Jag bor i Haparanda, vid finska gränsen, och ska åka ner till Odense 14-16 september för att "spana" in staden. Har inte varit i Odense förut. Det vore jätte kul att få se universitetet lite mer än bara från utsidan. Har de några guidade turer? Eller kanske någon student kan vara bussig och visa runt lite grann? Har du möjligheter eller några kontakter jag kan kontakta?
MVH
Camilla
camilla.keisu@telia.com

 

välkommen heeeeeeeeeeeeeeeem :D

 

Hej Camilla! Kul att du tyckte om listan.. :-) Väldigt roligt att du har fått en studieplats också!

Jag har ingen kännedom om att där skulle finnas några guidade turer på univ. Men kommer du på dagen är univ alltid öppet för passage. :-) För att vara ärlig finns det inte så mkt att se på skolan.. :-P

Jag känner tyvärr inte till ngn som brukar visa nya studenter runt.. Men är det ngt du undrar över så skriv..

MVH, S.

 

Hej,
Tack för svaret! Då ska jag besöka universitetet för att känna på atmosfären! Det känns stort att bara få vara på platsen som kommer att bli min studiestad de kommande åren. Är jätte ivrig :)
MVH
Camilla

 

:-) Du kommer att vara på univ under de första 1,5 åren... Sedan kommer du alltmer/nästan uteslutande vara på Klinikbygningen och Winslöwparken, som ligger i anslutning till sjukhuset. Hoppas du får en trevlig resa till sydligare breddgrader!

Steve.