The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Positiv nyhetsrapportering

Det är inte ofta man får läsa glädjande, positiva eller något som lockar en till att le lite smått i media. Allt är mörkt, dystert och allmänt tragiskt. Särskilt vad som strömmar ut från Västbanken och Israel-Palestina frågan är aldrig något annat än en självmordshistoria med x antal dödade.

Jag har inte följt med de senaste dagarna, vilket gör det hela mycket trevligare när jag får läsa om hur livet verkar ha återvänt till människorna på Västbanken; hopp, lättnad, och framtidsutsikter. Allt illa om George W. Bush har vi fått höra genom media, men nu har jag en bra sak att lägga till minnet, när det visar sig att han indirekt har hjälpt till att förbättra situationen på Västbanken med utnämnandet av general Keith Dayton, som varit ansvarig för utbildningen av okorrumperade palestinska poliser.

Jag glädjer mig också över att de två tillfångatagna amerikanska journalisterna Ling och Lee är tillbaka i USA, efter en god insats av Bill Clinton i Nordkorea. Vi kan i nuläget enbart spekulera i vad amerikanerna kan ha lovat nordkoreanerna i utbyte för journalisternas frihet. Men detta är inte bara glädjande för de enskilda familjerna, utan även ett tecken på att vi kommer få se ett återupptagande av diplomatin mellan USA och Nordkorea. Det är en försiktig seger för den tysta diplomatin och visar på att den nya amerikanska ledningen är villiga att bruka alla fredliga medel innan våld tas till. Jag eftersöker ett en renässans för diplomatin och FN.

Jag går nu ut i solen med ett leende på läpparna, och med övertygelsen om att det ännu finns hopp för mänskligheten, räddning för världen.

_____________

På Västbanken spirar hoppet igen
Clinton och journalisterna har landat i USA

0 COMMENT(S):