The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Stockholm i mitt hjärta

Min helg spenderades i undersköna Stockholm, med dess klarblåa himlar, glittrande vatten och livliga atmosfär. Det är stort, men inte för stort. Det är mycket människor, men inte för mycket. Det är den ultimata "lätt-och-lagom"-staden i mitt tycke, för att inte tala om den fina arkitekturen som möter ens ögon. Jag har därför aldrig förstått mig på varför André så ihärdigt ogillar staden, underlig typ han där.

Åkte upp fredag morgon på en väldigt okristen tid, 05.14. Jag trodde jag skulle stupa och dö på plats. Lyckades kravla mig upp 04.30 lagom för att hoppa i kläderna och springa till den första bussen som tar mig till Centralen. Det var på håret att jag hann med, annars skulle resan till Stockholm kostat mer om jag varit tvungen att fånga en taxi också. Men det är ingenting som inte går att bota med en räkmacka och en kopp smaklös SJ-kaffe. Jag blev pigg som en nötkärna och satt och grubblade till det förbisvischande landskapet, medan min resepartner sov sött på sin kudde.

Dagarna i Stockholm kan sammanfattas med ett ord, mat. Jag brukar vanligtvis inte äta så himla mycket, men jag nästan frossade där uppe. Frukost, lunch, fika, eftermiddagsmål, fika, kvällsmat... så höll det på. Jag hann till och med att träffa en gammal vän från Odense över en fika som numera läser i Uppsala också, det var meget hyggeligt. Sedan tog tjejerna med mig och brunchade på ett ställe inne i Gamla stan som serverade kinesisk dim sum. Det var så efterlängtat!

Det var roligt, trevligt, intressant, festligt, gemytligt och bara allmänt rogivande att spendera helgen med vännerna, och med inslag av en syster i ena hörnet under några få timmar på fredagskvällen. Det är under sådana här tillfällen som man lär känna sig själv och sina vänner på ett annat sätt, ett djupare sätt.

Jag samlar mina minnen och tankar under helgen, och stoppar ner dem i min Pensieve.

Gemytligt.

4 COMMENT(S):

hahaha sover sött...inte lika sött som du när du dreglar WOAHAHAHA!!

Visst är det roligt med MAT som tema?hehehe

 

Jag däremot förstår mig HELT på André. Stockholm är en underbar stad, så länge man inte bor där. Det är jätteroligt att vara här ett par gånger om året.

Att du sammanfattar Stockholm med mat måste visa min gästvänlighet! Jag måste vara en bra värd som ser till att ni äter er (för?)mätta! Klaga inte, snart är du tillbaka i Odense och där finns det ingen som står och steker dumplings till dig på morgonen!

Och tack för att ni kom, I had fun!

/J

 

Åh, älskar ordet gemytlig, så mysigt ord! Och ännu en vykortsbild! :D

Ursäkta att jag inte skrivit på ett tag, men det var mycket jobb, sedan Göteborg och nu jobb igen. Men är ledig i två dagar nu så tänkte "Måste skriva en liten fras". Haha.

Roligt (lustigt) förresten att du också har telefonfobi, där ser man! Läkare Steve gillar inte heller att prata i telefon, haha. Men jag har lärt mig nu, så det är skönt. Man kan som sagt träna bort det. Spindelfobin skiter jag dock i, den får stanna. ^^

Hoppas att allt är bra med dig och att ni har bättre väder än här! Stockholm is wunderbart, men inte lika bra som Göteborg. ;)

 

Håller med J, att vara i Sthlm är jättetrevligt, men bara så länge man vet att man inte bor där.