The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Syskondag i Köpenhamn


Vissa dagar är värda att notera i sin dagbok om man har det, eller bara sätta en liten mental guldstjärna i kanten på sin kalender. När jag och syster min är utflyttade sen ett tag tillbaka, blir det inte många chanser där hela syskonskaran kan visa upp en samlad trupp. Antingen är det jag eller systern som är frånvarande. Det tänkte vi ändra på nu under sommaren.

Tanken var att de övriga tre skulle på Tivoli med mor i Köpenhamn, men ödet ville annat. De fick skyfall första gången de försökte. Sedan bestämde jag mig för att följa med och åka till Köpenhamn för att möta upp dem, och tänka sig att vi fick veckans finaste sommardag med solsken och värme! Ibland undrar jag verkligen om inte allt är förutbestämt.

Vi började dagen med en härlig tur på Strøget och kollade runt i butikerna. Hade en trevlig lunch på en restaurang i en av Köpenhamns många sidogator. Jag blev mätt jag. Det roligaste är att min yngste broder åt lika mycket som jag gjorde, och trots det blev han sugen på mina medhavda club sandwiches knappt några timmar efteråt medan jag fortfarande var mätt upp över öronen. Han växer minsann.

Vi fortsatta mot Tivolit och trängdes bland en massa turister och danskar resten av dagen. Jag märkte att jag börjar bli gammal. Pulsen var extra hög och hjärtat bankade extra ljudligt när jag färdades i de där karusellerna. Ungarna skrattade åt mig för att jag såg så ängslig ut i ansiktet. Men radiobilarna gillade vi, jag och mor min. Hon fick köra, det tyckte hon om. Men i vanliga livet är det nog jag som fortsätter sitta bakom ratten, tror jag. Blir bäst så.

En superb dag i sann "syskonkärlekstema", som min yngsta bror skulle kunna finna på att säga. Det är sommarens nya ord i hans vokabulär. Han är mäkta stolt över att han kommit på det själv.

A day in Copenhagen.

4 COMMENT(S):

Oj.. jag kanske borde ha kollat vilka bilder du använde innan jag satte upp min på min blogg... nu blev det lite lika bilder.. men what the heck! :D

 

=) Ni verkar ha det sååå kul! Enjoy the time u have with eachother! Kraam!

/R

 

Så fint! Diggade helt klart din brors ord "syskonkärlekstema" =D

Vi har tur vi, som har syskon att uppleva och dela livet tillsammans med!

Kram kram

 

Betty, Det var ju inte alls lika... typ tre..kanske fyra bilder påminner om varandra.. :-P Jag ska lära dig att förstora upp lite, annars så ser man ju ingenting trots att man klickar på bilden! :-)

R., we will, we will! Vi försöker att ha kul alltid.. Det är bara det att de misslyckade ggrna inte fastnar på bild. :-P kram

Caroline, hehe.. Jo, brorsan diggar det också! Han använder så fort tillfälle ges.. Och jag och syrran rullar på ögonen! haha.. Ja, vi har tur, absolut. :-) Kram