The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Dansken åker österut

Jag tröttnade på livet som medicinstudent i Odense. Orkar inte uggla med böckerna där, antar jag. Därför skuttade jag på tåget mot Malmö i eftermiddags. Gräset är ju alltid grönare på andra sidan bron, som vi oftast säger. Inget undantag här inte. Måste ju vara roligare att uggla på Malmö stadsbibliotek eller varför inte i de fräscha lokalerna på Malmö Högskola ute vid hamnen? De blir nog förtjusta över eminent besök från Danskelandet, ikk' ogs'?

Första tecknet på att jag hade landat i Malmö var dessa ungdomar som fixade en offentlig disco på bussen med deras mobiltelefoner. Jag hade en sådan lust att kasta min feta farmakologibok i huvudet på dem. Kanske hade Rang & Dale uppenbarat sig och tuttat lite vett i dem, som deras föräldrar uppenbarligen har misslyckats med. Men det var starkt av busschauffören att våga säga till! Man vet ju aldrig, de där killarna kanske hade bussat släkten på honom sen.

Nu följer några dagars miljöbyte i gamla hemstaden, förhoppningsvis med flitigt pluggande och trevliga inslag av diverse aktiviteter som belöningar. No study, no fun. Eller ja, som Aida varnade mig: "Biblioteket öppnar 10, då ska du stå utanför vid 9. Pluggar du inte, kommer du bara få följa med till Köpenhamn efter tentan och bära alla shoppingbags. Du kan glömma något till dig själv. Därmed basta."

7 COMMENT(S):

Aida är kul. Det var en kul kommentar. Jag skrattade. Idag har jag inte skrattat..!

 

Orkanen öppnar klockan 9, glöm inte att du ska vara där klockan 8!

/J

 
Karin Iversen

Vet du när sista anmälningsdatum till läkarelinjen i DK för VT-2010 är?

 

Betty, skratta inte för mkt så att slemmet fastnar i halsen på dig! :-P Tycker du ska ta ledigt i helgen och inte lyfta på ngt av fingrarna! Anställ din rumskamrat som malaj för en helg! :-D

Ska försööööka J! Betoning på försöka, om du inte märkte det...

Karin, det går inte att anmäla sig till medicin i DK med studiestart VT-10 längre. Nästa ansökningstillfälle gäller både HT-10 och VT-11, och sker i feb-mars 2010.

 

Welcome home Nephew!

 

Har suttit framför datan sen ett tag nu och bara läst igenom allt jag har missat de senaste veckorna. Det känns skönt att vara uppdaterad igen.

Ps Njut av malmö istället för mig med.

 

:-) Kul att du är tillbaka Shalia. Jag har njutit jag! :-D