The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Gott eller dåligt samvete?

Fick ett trevligt påminnelsebrev från Dansk Radio idag om att betala medielicensen. Tydligen har de kommit på att jag ignorerat deras senaste brev till mig. Min plan var att jag skulle spela dum och säga att jag aldrig förstod att man behövde betala en extra avgift till DR utöver det jag betalar för kabel-TV och internetabonnemanget, men attans att de fetstiltat poängterade att så inte är fallet. Kan alltid spela dum svensk också. Men det är nästan under min värdighet.

Har läst att antingen betalar man det frivilligt nu (2277 DKK/årligen), eller så fortsätter man ignorera deras påminnelser tills den dagen man råkar få en snubbe som bankar på dörren sin. Då riskerar man att få betala/böta för alla gångna månader utan täckning också. Det svider, bara tanken på det.

Frågan är då, ska jag leva som en dum och fattigare student med gott samvete, eller en rikare student som ser på TV med lika gott samvete, men riskerar feta böter om jag blir påkommen? Hård nöt att knäcka, hård nöt.

4 COMMENT(S):

Gäller medielicensen från Dansk Radio bara för radio? Måste man i så fall betala den bara man äger en dator eller? Alltså jag menar, vi kan ju lyssna på svensk radio på internet.

En gång kom en snubbe och knackade på hos oss och frågade om vi ägde någon tv. Nej sa vi. De får ju ändå inte komma in och kontrollera utan att vi tillåter det.

Men sen har min kompis råkat ut för att de bara skickat hem en räkning till henne om tv-avgift eftersom deras sändare tydligen indikerat på att hon hade en tv hemma. Hon äger inte en enda tv-apparat!!

 

Medielicensen gäller för all media, internet, tv, radio. Man ska betala när man äger en apparat som vidareför den "informationen".

hehe, stackars din kompis! Men jag har inte riktigt hört att de bara skickar hem en räkning, här i Danmark. Men man vet ju aldrig. :-P

 

Skit i det vafan. Jag hade också spelat dum. Och som karro säger, om de nu inte får komma in i din lägenhet kan de ju inte mot bevisa att du har något av det. Fast kanske är andra regler/lagar i danmark som jag inte känner till. Kan du inte höra runt med andra danksar hur dem gör, och ifall de har klarat sig undan smärtfritt?

 

Jag ska Andy.. jag ska. Har liksom skjutit upp det hela tiden :-P Betalar du i Sverige? :-P