The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Highlights from the NYC-trip

Första skolveckan avklarad. Eller ja, avklarad kanske jag inte ska säga när jag bara gled igenom utan att göra något. Har inte orkat öppna mina böcker än, men jag förbereder mig mentalt på den där biten. Vad saknar jag mest av allt från USA? VÄRMEN! Det har ösregnat nästan hela veckan och regnar just nu. Det är kallt och jag sover med duntäcket på och skruvar upp elementen överallt.

Jag saknar allt liv och rörelse omkring mig, jag saknar bekvämligheten att inte behöva lyfta på fingret för att få mat, jag saknar all ögongodis, och jag saknar mina kusiner och Andy förstås. Tur att jag tog bilder som en galning där borta, nu har jag tillräckligt med bilder för att drömma mig bort en sån här grå dag som denna.


Most chocking moment:
Riktigt häftigt att bara stiga upp från subway och se allt det som man brukar se i filmer. Jag bara dog av flabb och behövde sätta mig någonstans för att andas. Ok, så dramatiskt var det inte, men nästan.


Most wanted:
Våra förväntningar på Starbucks var såå stora! Bara se hur jag använder all min luft för att suga i mig min smoothie. Men vilket magplask! Starbucks är som ett infekterat sår, precis som Espresso House i Malmö! You don't love it, but you still have to have it. Min favorit är choklad/banan smoothie, yummie!


Best goodlooking asian in Chinatown:
Every asian woman's dream or what?


Best chances of hooking up:
The closest I got to a kiss from any New Yorkian girl...


Best view:
Oh, jag är fortfarande så betagen av utsikten från Empire State building. Vi gjorde rätt i att åka upp på kvällen och få njuta av det här. Jag är lite stolt över att jag lyckats ta en sådan bild med min lilla digitalkamera. lite sämre kvalitet men tänk vad jag hade kunnat göra med en ordentlig systemkamera! Eller vad tycker ni, tummen upp?


Best candystore:
Jag säger bara O-M-G! Hur kan man ha en godisbutik på 3 våningar med alla sorters kläder, gosedjur och presenter med M&M printat på allt! Det var packat med folk som tydligen bara avgudar denna runda skönhet. Fungerar bara i USA!


Most nostalgic moment:
Jag älskade Nintendo som liten, men jag hade ingen så jag fick låna av min kusin. Jag älskade Super Mario Bros, vem kan inte ha gjort det? Jag fick flashbacks från när vi spelade och verkligen kämpade för att vinna. Tror min syster fick sig en kontroll eller två i huvudet, men det har hon lyckligtvis glömt. Hah.


Most enjoyable museum:
Oh, jag tyckte verkligen om The Metropolitan Museum of Art! Det var väldigt fint och en massa kulturskatter som fyllde upp byggnaden. (De tog bättre hand om de egyptiska skatterna än vad Kairos nationalmuseum lyckats göra.) Mina favoritdelar är fransk renässans och asiatisk konst. Hade säkert kunnat uggla där en hel dag, men André hade nog inte uppskattat det så mycket. Men han tyckte också om att gå omkring där, och fann sina guldkorn! ;-)


Most beautiful church:
St. Patricks Cathedral ligger insprängd bland höga byggnader och är den största katolska kyrkan byggd i gotisk stil sedan den invigdes 1879. Kyrkor är något väldigt speciellt och jag tycker faktskt om att vistas i dem, tända ljus och sitta ner och lyssna på prästen en stund. En paus från det hektiska livet utanför.


Cutest couple:
Såg det här äldre paret när jag gick hem från Times Square en afton och kunde inte låta bli att ta en bild. De går tätt ihop under det lilla paraplyet och stödjer sig mot varandra där de långsamt promenerar fram bland det hektiska folkhavet.


Best afterparty:
Hade roligt på vår utekväll med kusinerna, och sen riktigt ballt när vi tog lite nattamat på en japansk nattrestaurang. Visst uppskattar vi konsten på väggarna? Vi träffade på en stupfull japansk kille som låtsades arbeta på restaurangen och rekommenderade det ena efter det andra. Tror inte jag skrattat så mycket på länge.


Best picture taken:
Bland högen av bilder blev jag absolut mest nöjd med den här. Jag ska sätta upp den på väggen när jag får plats eller använda den som julkort med mitt ansikte inklippt i ett hörn, till alla vänner och bekanta.


Best eyecandy:
Måste bara dela med mig av det i särklass mesta ögongodiset på resan. Springtime av Pierre-Auguste Cot från 1873. Så vackert, så sensuellt, och en sådan fröjd för ögonen.


Most well-known celebrity to cross our paths:
Även om det egentligen inte är värsta "WOOOOH" att ha sett Frihetsgudinnan på nära håll tycker jag om det väldigt mycket. Det var trevligt att få känna på atmosfären på Liberty Island och med egna ögon se symbolen för världens alla fria demokratier. Hon har hållit sig ganska fräsch trots att hon närmar sig 125-årsstrecket.Best shopping opportunity:
Egentligen finns det super-duper bra shoppingmöjligheter överallt i New York. Soho har utbud för en yngre publik och sen har Macy's på Broadway mellan 34th och 35th st, som är världens andra största affär, det mesta att erbjuda. Men jag rankar Fifth Av. högst på listan p.g.a. dess butiker. I'll be back when I'm not broke anymore...


Architecture:
Den som älskar arkitektur i varierande former och färger borde tycka att staden är himmelsriket! Jag uppskattade det starkt, gick mest och kikade upp i himlen istället för att se mig för framåt. En i min samling av bilder på husfasader...


Happiest china-man in Chinatown:
Ser lite våldsamt ut, men jag försäkrar er att han är glad. Kineser har lite svårt med känslor, så det blir oftast lite tvetydigt. Kan knappt vänta till nästa gång det vankas dim-sum och en massa promenader upp- och nerför New Yorks gator för att hålla figuren trots allt skräpmat som ramlar ner i magen. Smile and be happy!

5 COMMENT(S):

Etta på att få ett julkort!!

Fina bilder. låtersom en underbar resa. Mina berlinbilder finns på fejjan för den intresserade (d.v.s. för dig ;)). Det var ju bara tre dagar, inte två hela veckor.

 

Aww..! Detta var ju ett meeget dejligt inlägg som ni på andra sidan sundet skulle säga! :D Detta ska jag använda som min huidebok när jag åker till NY. Leta efter most-wanted människor och snyggaste snubben i Chinatown och sånt..men jag hooooppas verkligen att det DÄr INTE var det bästa ögongodiset ni hittade på resan... snacka om BESVIIIKEN då! Jag ska ha MÅNGA snygga ögongodisar. Proppa påsen full och ta med hem..muhahaha..

 

Haha. Kul att se lite mer bilder från er resa =)

 

:-P Jenny-san.. allra överst på min to-send-lista! kehehe.. Om jag minns att skicka julkort vill säga..

Betty, mer barnförbjudna ögongodis kan inte exponeras här vet du! Tänk på att barn läser det här också... typ våra brorsor.. ;-P

:-D Karro! Längtar till att få höra om din resa!

 

Haha, underbara bilder som alltid!

Ursäkta (om man nu måste säga ursäkta) att jag inte skrivit på länge. Haft fullt upp, sedan kraschade min dator och skit så har enbart bloggat lite från Adams dator och inget annat. Men ja, ska fixa min dator nu snart men tänkte kika in för att se hur du hade det och det såg bra ut, som alltid. :D

Och din kommentar kring homosexualitet och homoadoption var riktigt bra kommer jag ihop, även då jag aldrig svarade på den.

Och Thailands-resan blir av, i tre veckor! Åker den 29 november och hem den 22 december, härligt som bara den! Längtar riktigt mycket nu. :D

Jag förväntat mig mer vykortsbilder framför modebilder... (outfit-bilden i förra inlägget höhö). ;)