The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

My new BFF!

Jag försov mig gott och väl över en och en halv timme i morse, again! Jag misstänker enormt stora vaxproppar som har täppt igen hörselgångarna eftersom jag varken hör mobilen eller väckarklockan ringa. Men allt sker av en orsak, så även denna gång.

När jag äntligen var uppe och var redo att gå utanför dörren, ringde det på porttelefonen. Farbror Brevbärare i egen hög person minsann. Med ett packet! Och det är inte ens jul ännu... Han kom med min nya BFF för en lång tid framöver. Sorry Aidi och Rashi, competition!

Mitt första stetoskop, Littman Master Classic II Black Edition. Mm, my own, my love, my precious! Det kom lagom till vår färdighetsträning i stetoskopi av hjärtat idag. Bättre timing kunde det inte vara. Så frågan är nu, who wants to be my guinea pig?

Följeslagare.

14 COMMENT(S):

Nääe Steve, nu är du ju nästan gud alltså! Och Black Edition också! Och med namngravyr! Serverad på världens finaste Gray's.. jag dreglar (och jag är ganska luddig). Jag är lätt ett marsvin!

 

Uhm ja, och så lite mer relevant då.. vart beställde du det ifrån?

Go'weekend!

 

Du har ju din persiska du kan exprementera på;)
/K

 

Hej Steve!
Jag kommer att ta studenten nu i vår och har tänkt att söka till Läkarlinjen i Danmark. Men det är en del grejer jag inte förstår angående antagning.

För det första undrar jag vilka kurser måste man ha för att vara behörig, för det andra undrar jag vad det där 1,08 innebär (gills den om man tar ut slutbetyg från komvux?) och till sist om man kan få meritpoänger för en del kurser och annat.

ps. förra året var det 19,81 vi köpenhamn innebär det att man i själva verket behövde ha ca. 18,3?

Måste man ha 20,0 från gymnasiet för att komma in i Danmark?

Vilken grupp hamnar man i om man får ett slutbetyg från komvux och sedan har ett betygsdokument där man lägger till en kurs som krävs för att komma in.

Jätte tacksam för svar!

 

hahah, Louise då! Dreglar! :-P åh, med risk för smygreklam.. Medisave heter företaget. :-P God weekend Louise!

haha R! Jag kan prova på dig under tiden..

 

Hej Laura!

Vilka kurser som krävs och frågan ang. bonussystemet, vill jag hänvisa till ett tidigare inlägg. HÄR Där står allt som man behövde veta inför årets ansökning.

20,0 är inget som behövs i Danmark ännu, men tänk på att det generellt är svårare för svenskar att bli antagna nuförtiden. Hårdare krav och vilja fr politiskt håll att begränsa antalet svenskar i Danmark.

Du konkurrerar förmodligen i båda kvoterna (läs särskild kvot 2 antagn på hemsidan).

Det samlade betygsdokumentet fr Komvux ska tydligen upphöra att accepteras i DK som bakgrund för antagning i Danmark. Dvs, det krävs en gymnasieutbildning som grund.

Lycka till!

 

Jag fick en klump i halsen nær jag læste titeln "my new BFF" men sen insåg jag att det var ett stetoskop. nu kan jag andas ut igen

/ Aidi-"Apparently your old BFF"

 

Hej igen,
tack för hjälpen! Men det är en sak jag inte hittar, nämligen till hemsidan ("Du konkurrerar förmodligen i båda kvoterna (läs särskild kvot 2 antagn på hemsidan).") du pratar om. Skulle vara jätte snällt om du kunde länka till hemsidan och mer exakt vart jag ska läsa. Kan nämligen inte så mycket danska, ännu.

/Laura

 

Hej,

Jag menade länkarna som finns att hitta i det inlägget som jag länkade dig till. :-)

Kortfattat, du deltar i kvot 1 i samtliga städer med ditt avgångsbetyg fr gymnasiet. Kvot 2-ansökn. i Odense kallas du till ett antagningsprov, i Kph ska du skriva ett personligt brev och visa upp alla meriter, och slutligen i Århus sänder du helt enkelt in allt som du tror kan hjälpa dig.

Är det ngt mer du undrar över, sänd ett mail till mitt admin-konto (finns under profilen).

Steve.

 

Förresten Steves, är snygg-Gray's pensum i Odense?

 

:-) Antingen Gray's eller Rostgaard. Louise.

 

btw, när det gäller rörelseapparatens anatomi, använde vi Gray's eller Bevægelseapparatens anatomi av Bojsen-Møller. Det finns trevligt nog en svensk översättning, som är hälften så dyr som den danska... och hälften så tjock. :-P

 

Haha jo, här är Bevægeapparaten pensum, tillsammans med Rostgaards Indre Organer (plus neuro och embryologi såklart..). Men B-apparaten är ju sjukt deprimerande att läsa jämfört med Gray's. Älskar bilderna i Gray's. Har dock inte kollat den svenska versionen av Bevægeapparaten, har den en mer inspirerande färgskala?

 

:-P visst är bilderna deprimerande i B-apparaten! Jag tror inte att den svenska versionen skulle vara ngt muntrare.. MEN, den är på svenska! :-D Alltid ngt, eller vad säger du Louise?