The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Vardagen i korthet

Idag var det dags igen för att bruka mitt kära black edition stetoskop á la Littmann! Kunde knappt bärga mig när överläkaren stod där framme och genomgick proceduren med stetoskopi av lungorna. Tröjan åkte av och jag stod där som en ytterst duktig och tyst lungpatient. Fråga mina kursare bara! Sedan var det min tur att leka läkare. Det är intressant att se att vi har hunnit bli så pass bekväma med att vara halvnakna inför varandra, jämfört med hur det var förra terminen. Det stavas 'professionalism'.

Gårdagen bjöd även på en glädjande nyhet, när norska Arbeiderpratiet med Jens Stoltenberg säkrade sin seger i det norska valet. Jag är personligen väldigt glad över att Fremskrittspartiet inte lyckades bli regeringsbildande parti och därmed få möjlighet att sätta sin högerpopulistiska prägel på politiken under de nästa fyra åren.

Mitt i allt detta känner jag hur balansen har återkommit till mig. Jag lever igen! Enligt min kusin tar det lika många dagar att återhämta sig från en resa, som antalet timmar i skillnad mellan tidszonen man reste till och där man bor. Jag tror däremot att det krävs det dubbla, då stämmer det bättre med matematiken. Men sedan så har min matematik aldrig varit något vidare att skryta med. Fråga mamma bara..

Hösten är på intåg, och det är allt annat än negativt. Sommaren i all ära, men min favorit är ändå hösten. Det är även den årstiden som modet är som bäst, både på catwalken och på vanliga människor. Nej tack till alla nakenchocker, säger jag bara. Och flip-flopsen ska vi inte ens tala om...

Dags att vara effektiv igen, mina vänner. Ska skruva upp en hylla i sovrummet, sedan följer ett träningspass. Har för ovanlighetens skull bokat upp mig på ett "Puls/Styrka"-pass ikväll. Kände att jag måste testa det, när N. och S. tjatat på mig under så lång tid! Sayonara!

Summertime.

7 COMMENT(S):

Oh nej... börjar du med ett puls/styrka pass när du officiellt inte har rört på dig sedan 2005? Är du säker på att din kropp klarar av sådan fysisk ansträngning? :O Nu kommer jag inte kunna koncentrera mig på pluggandet ikväll.. kommer sitta och vara orolig för dig..!!!

 

Psh, jag började med träningen redan förra månaden! Dessutom så var jag hur cool som helst innan... studsade från sida till sida med ett gäng av tjejer.. Tydligen var det lite aerobics också... :-/ Det passade mig såå bra, såå bra så...

 

Det hade jag VERKLIGEN velat se! Steve skutta runt bland ett gäng tjejer med grym koordination...!

/J

 

vaddå då! Jag hade också bra koordination :-P Jag snubblade inte över mina fötter iaf! ;-P

 

Nej, du snubblade över din blick över alla snygga, svettiga tjejer!!! Det är ju bättre! Tihi ;)

 

haha! :-P tyvärr, tyvärr.. så var inte fallet.. Jag ska prova en annan grupp nästa gång, kanske bättre tur där! :-D haha

 

Vad girig man ska vara då! En grupp läckra tjejer räcker inte, tydligen ska du ha en grupp Till! ;)