The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Farligt beroende

Om någon lyckats missa det hittills är jag hyperanalyserande i alla lägen i mitt liv. Jag sover tyvärr inte som ett barn längre. Jag försöker därför finna orsakerna till detta irriterande moment. 1, För hård resårsbotten med otillräcklig bäddmadrass gör att jag vaknar med värk i ländryggen. 2, Vaknar trött och ovilad, som beror på för lite djupsömn kanske? 3, Finner sovandet slöseri med tid antagligen för att jag lider av stress?

Efter en lite djupare analys har jag märkt att jag mår bättre av att inte sitta vid datorn. Det är därför jag trivs så bra av att vara i Malmö, för där sitter jag knappt en halvtimme per dag vid datorn. Men här i Odense sitter jag alldeles, alldeles för mycket. Jag kanske rentav är känslig för de elektroniska magnetfälten eller vad det nu är som strålar ut från apparaten. Jag tror nästan att jag har läst någon vetenskaplig studie för ett tag sen som påstod att överanvändning av datorn kan försämra sömnrytmen.

Datorn måste vara vår generations omedvetna drog, se bara på vilket beroende det framkallar! Vi klarar ingenting utan den; vi håller kontakten med omvärlden, vi handlar, vi pluggar, vi underhåller oss själva... vi gör allt med datorn. Frågan är snarare vad vi inte kan göra med datorn. Även när den står avstängd och ensam på skrivbordet är det en inre röst som säger åt mig att sätta igång den. Det är svårt att stå emot lockelsen. Det är bara till att inse att jag är drogberoende.

Åtgärder? 1, Köpa en extra madrass. 2, Var aldrig i samma rum som din dator. 3, Hitta ett annat beroende. Blir kul att se hur jag klarar det här...

2 COMMENT(S):

Därav varför man aldrig ser dig på msn längre! Haha! Men du har helt rätt, datorn utgör en fara får våra liv! Mitt bästa tips är bara att inte sätta på datorn det första du gör när du kommer hem eller går upp från sängen! Sätt på den det sista du gör när du gjort ALLT annat som SKA göras. ;)

/J

 

:-P En av anledningarna yes... hehe