The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Månfestival och månkakor

Under gårdagen firades kinesernas andra största högtid, Månfestivalen eller mer internationellt gångbart som Mid-Autumn Festival. Det var sparsamt med bilder som sändes ut från Sydostasien i år, säkert med tanke på katastroferna som tyfonerna i området har fört med sig på senaste tiden. Sedan firades Kinas nationaldag i dagarna med pompa och ståt, där man verkade försöka överträffa sig själva i att visa upp de största kanonerna framför en massa speciellt inbjudna gråhåriga små knubbiga gubbar i Mao-dräkter.

Jag försökte förmedla lite kultur igår minsann. Några vänner kom på besök för lite hygge på kvällen, och jag tänkte ju låta de smaka på lite månkakor som jag kommit över här i Odense. Lite smått överdriven förpackning låg de där kakorna i, med gul sidentyg i botten och värsta förpackningen omslöt de där fyra bullarna. Men jag misstänkte att denna delikatess var lite för exotisk för dem, så jag rörde ihop en egen marängkaka.

Nu i efterhand känns det inte som en god idé. Det var icke det lättaste att vispa äggvitorna med en vanlig ballongvisp. Tog himmelens lång tid! Som grädden på mosen har jag värk i underarmen idag, japp så tränad är jag. Happ. Jag har bedövat armen med sån där trevlig gel mot muskelvärk. Känns härligt alltså. Nu ska jag önska mig en elvisp till julklapp tror jag.

Var tur att det fanns annat att bjuda på, för det gick ju inte precis åt som smör i solen. Mjöligt, potatis, pistasch, jordnötssmör-aktigt, var några av beskrivningarna. Kanske är det lite för asiatiskt för en ovan västerländsk tunga? Nu sparas de så att mor min kan frossa när hon kommer på besök. Eller så hinner jag proppa i mig dem innan dess. 


'Lotus paste' och 'taro paste' bjöds på igår.

5 COMMENT(S):

Det är inte bara du som är otränad. Jag hade träningsvärk dagen efter att vi spelat tennis på wii, haha =)

 

Visste du att hela Kina firade min födelsedag??Nej...? tänkte väl det!! Men nu vet du ;)

 

haha Karro! Jag visste inte att du spelade så mkt! :-P

Kehehe, alla kanoner visades upp för din skull! ;-)

 

Jag tyckte de lät väldigt goda!!

 

:-P Kanske skulle jag spara en liten kaka till dig då Jenny!