The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Polanski släppas eller bli "inlåst"

Många underliga saker sker i Hollywood. Dess glansdagar är förbi och jag tror att världens så självklara filmmetropol under alla dessa decennier, blir ett minne blott. Mycket publicitet därifrån har kretsat kring kändisar som är så kallade scientologer. Inget fel med det, alla får ju tro på vad de vill, men visst lyfter man på ögonbrynen när man får höra att de bland annat tror på att utomjordingar har hjärntvättat våra själar vilket förklarar våra traumatiska minnen från tidigare liv. Sen var det ju hela cirkusen kring Tom Cruise, som vi sent lär glömma.

Förutom idiotiska ministrar har nu även en massa Hollywood-kändisar skrivit på en protestlista för att Polanski ska frisläppas och att åtalet mot honom i Kalifornien ska avskrivas. Jag höjer på båda ögonbrynen och förstår inte det logiska. Ska han i egenskap som känd regissör och pristagare av många fina filmpriser få stå över lagen, bara för att han är Roman Polanski? Om han nu är oskyldig till den påstådda våldtäkten för 30 år sedan, då ska han också ta en tur genom rättssystemet och komma ut rentvådd i andra ändan. Han ska banne mig inte få åka fram på någon röd matta med ett carte blanche i handen. Vad tänker dessa människor med egentligen? Nonsens.

På tal om rättsväsendet, hade TV4 premiär för en "dokumentär" ikväll, 'Inlåst', där unga killar låses in på ett fängelse under tolv dagar. Kul för dem, tänker jag. Hoppas de får sig ordentliga tankeställare. Men kritiska experter säger att detta är "fel" sätt att rehabilitera ungdomarna på, och frågar sig "vad de ska ha för glädje av att vara inlåst". Jag suckar och tänker att det är ju själva poängen att de inte ska känna någon glädje. "Stabila vuxna i det etablerade samhället" har uppenbart misslyckats i att vägleda dessa killar, och då tycker jag det är ett bra alternativ att låta killarna känna av att vara inlåsta tillsammans med ex-fångar. Vissa människor behöver helt enkelt komma fram till insikt själva, och gå den hårda vägen. Nackdelen är att det blir TV av hela spektaklet.


Krakel spektakel.

4 COMMENT(S):

Den judiska maffian i hoolywood stöder sina judar.

 

Det känns mycket trist att juden och pedofilen Roman Polanski kan köpa sig fri från något med tanke på han har erkänt motsvarigheten i Sverige, våldtäkt mot barn med tanke på våldtäksmannen var 44 och den lilla flickan var 13 så även om hon "var med på det" så borde en 44-årig man som han var då veta bättre. Ni som försvarar denna pedofil kan ni fråga er tänk om det hade varit er dotter/syster, hade ni då varit lika "förlåtande" om en vuxen man våldtagit er dotter/syster? Anledningen jag använder begreppet våldtäkt är om någon haft har sexuell handling med barn under 15 år bedöms det som våldtäkt även om något våld eller hot om våld inte förekommit. Det spelar ingen roll om det är gärningsmannen eller barnet som tagit initiativ till handlingen. Om polacken hade varit polsk medborgare som han var från början så har Polen antagit en lag om kemisk kastering på pedofiler vilket verkar sund idé.

//Amanda (Mamma till döttrar på 10, 12, 16)
Om det judiska inflytandet http://radioislam.org/islam/svenska/svensk.htm

 

Hmm. Jag tycker det är tråkigt att många väljer att fokusera på att Romanski är jude. Det är inte det saken gäller, hans agerande tillhör inte den påstådda "judiska konspirationen."

Jag håller med Steve. Man kan ju tycka vad man vill om det amerikanska rättssystemet, jag har hört en massa saker sägas om det här fallet så till slut vet man varken in eller ut.

Men att påstå att han borde slippa ställas inför rätten ENDAST på grund av att han är gammal och att det är "över trettio år sedan", är knappast något försvar.

Sen har vi ju hela den här grejen med kvinnan som utsattes för det hela, som enligt vissa uppgifter ska ha sagt att hon önskar att det hela skulle vara över, hela mediacirkusen. Och det kan man ju förstå, vem vill behöva gå igenom allting igen genom främmande ögon? Däremot brukar väl inte brottsoffer få bestämma över rättsfallets utgång? Såvida de inte vill dra tillbaka anmälan.

Som någon skrev på NY Times, det hände inte någon hypotetisk "dotter" eller "syster", det hände en verklig kvinna, och vi ska inte abstrahera på ett sätt som bara passasr våra egna värderingar.

Men snälla, bespara mig antisemitiska och främlingsfientliga kommentarer och håll er till sakfrågan.

 

Amanda, visst håller jag med dig om att det måste finnas en viss dragning av pedofili för att vilja ligga med en 13 åring när man själv närmar sig medelåldern. Det är också därför han ska gå igenom rättsprocessen. Vad jag har läst har det schweiziska justitiedep. avslagit hans begäran om frisläppande mot borgen. Men jag tycker det är sorgligt att du lägger så mycket fokus kring att han är en jude...

Det var väl valda ord, Jenny! Men ang. kvinnan verkar det som att hon vill dra tillbaka anmälan mot Polanski, men det hindrar inte rättsmaskineriet från att fortsätta...