The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Stick ut mina ögon

Jag har redan gett Sverigedemokraterna tillräckligt utrymme, men jag kan inte låta bli att visa ett klipp från i morse när Jimmie Åkesson och Maud Olofsson möttes i TV-soffan. Jag mår illa när jag hör hans argument och hur han gång på gång upprepar sitt eget mantra: "Successiv anpassning till den muslimska minoritetens krav på det svenska samhället".

Muslimer är ingen homogen grupp, lika lite som att alla kristna tänker likadant och vill samma sak. Även om det stämmer att en liten grupp muslimer framför krav på särbehandling, talar det inte för samtliga muslimer i Sverige. Lika lite som att al-Qaida talar för hela världens muslimer, en religiös grupp som sträcker sig över ett enormt stort geografiskt område.

Jimmie Åkesson har uppenbart inte fått lära sig att man låter sin debattör tala till punkt, innan man öppnar sin mun igen. Det om något är väl en svensk social kod, som han så varmhjärtat talar för.

Se och håll er från att sticka ut ögonen...

(Kommentarfälten på YouTube är rolig läsning. Det är SD:s kärnväljare som driver sin egen show.)

5 COMMENT(S):

HhAHAHAHA

"Successiv anpassning till den muslimska minoritetens krav på det svenska samhället".

vilken clown... och alla som röstar på honom är ett gäng nickdockor med kuken uppstuken i arslet och ett par tajta jeans på... oj vad jobbigt det måste vara att gå...


/R

 

Han skämmer ju verkligen ut sig själv. Jag trodde att det bara var små barn som inte visste att man låter andra tala till punkt istället för att sitta och mantra den enda frågan han har om särlag om och om igen.

Dessutom har han ju noll argument.. var det allt han hade att komma med? Går att sticka hål på allt det där hur lätt som helst. Stackars honom om det bara skulle serveras svensk mat.. vad blir kvar? Potatis? Till och med pastan skulle ryka...

 

Det beror på vems sida man står på antar jag. För om man läser kommentarerna så tycker potentiella SD-väljare att Jimmie Åkesson "ägde" Maud Olofsson och körde över henne.

Jag tycker något mittemellan. Ska man debattera med personer som Åkesson kan man inte vara artig och förvänta sig att han håller sig till reglerna, för det kommer han inte att göra. Man måste sätta hårt mot hårt, och krossa alla deras argument. Maud Olofsson är inte tillräckligt skicklig, tyvärr. Det hade behövts någon som Göran Persson. När han var som bäst var han en riktigt slipad debattör.

Jag märkte en sak till med Åkessons kroppsspråk, han ser så osäker ut. Han ser ut som en missförstådd osäker tonåring där han sitter på soffan...

 

haha R:s kommentar var ganska rolig
!!