The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Sverige - Danmark 1 - 2

Lillebror visade att de kunde, att de var att räkna med trots allt, och att de minsann kan göra fler mål. Storebror kände sig minst sagt snopen och fick gå av planen med besvikelsen brännande i ansiktet. Inga glädjetjut, hopp eller glada miner denna kväll i Odense. De danska medicinarna hade besegrat det svenska medicinarlaget i fotboll.

En jämn kamp mellan ärkefienderna, och med norrmännen som domare. Vi ger norrmännens insats godkänt, även om de missade lite saker här och var ibland. Fysiskt var det svenska laget starkare, men det var lite glest med målchanser under första halvleken. Den svenska lagkaptenen skadades i slutet av första halvleken, och sedan hölls det inte tätt i baklinjen och danskarna hittade ett hål i försvaret i början av andra halvleken. Men som vi vet från tidigare gånger, jobbar svenskarna bäst under press. Inte många minuter efteråt kom kvitteringsmålet. Men svenskarna hade otur och släppte in ett till. Många målchanser i slutet, men det ville inte sig.

Uppladdningen inför ödesmatchen imorgon är i full gång. Vi ska bänka oss med danskarna i en av stadens pubar. Vågar jag ha på mig något som signalerar "svenskhet"?


Medicinar-fotboll.

2 COMMENT(S):

imorron kommer den riktiga matchen då gissar jag på 2-1 till danmark igen haha

 

:-P vi får väl se!