The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Sverigedemokraterna - en cancersvulst svår att bli kvitt

Kan någon ha missat dagens stora snackis, Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet? Sverigedemokraterna har kommit ut från garderoben, äntligen. Vi har fått se deras grundfråga, deras huvudpelare i hela deras politik. De försöker visa upp ett komplett partiprogram, men i grund och botten handlar deras politik om att utestänga alla utlänningar, försvåra livet för de människor med utländsk bakgrund som redan befinner sig i Sverige, och i sista hand att kasta ut alla som inte är "svensk" enligt deras kriterier.

Vad vi ser är ett enfrågeparti, som profilerar sig på ett problem som våra etablerade partier har misslyckats med att tackla på ett bra sätt. Man har inte lyckats debattera invandrarpolitiken och segregationen på ett sätt som har gått hem i stugorna. Istället har missnöjet mot invandrare fått växa sig så stort på vissa håll att folk faktiskt kan tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraternas nya taktik är tydlig, de spelar på islamofobin och människors rädsla för det "främmande". De drar upp "fakta" om hur muslimerna är på väg att ta över landet i den takt som de ynglar sig, att Sverige har flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle överrepresentera gärningsmännen, och att muslimernas utbredning är "vårt största utländska hot sedan andra världskriget" - i övrigt dagens mest citerade mening.

Vi känner igen den här typen av retorik, man använder fina och sofistikerade ord för att förvirra bort läsaren, tar upp en massa "studier" och "undersökningar" som stödjer deras argument, och drar fram skräckexempel från människors vardag. Men var källkritiska gott folk! Att linda in rasistiska uttalanden i fina ord gör de inte mindre rasistiska. Var uppmärksam på vad det är för studier som används i deras argument, för vem som helst kan beställa förvrängda studier som talar för deras sak. Jag kan ställa mig på gatan och göra en studie som visar att korta människor är dummare än långa, genom att plocka bort alla smarta korta från resultatet. Likaså kan Sverigedemokraterna plocka fram studier som visar på stöd för sharia-lagar och våldtäktsbenägna muslimer.

Jag är nöjd över att SD får visa sitt rätta ansikte för allmänheten. Det som jag har fått läsa idag bekräftar bara vad jag redan visste om Sverigedemokraterna, de är inget annat än ett främlingsfientligt, islamofobiskt, och rentav rasistiskt enfrågeparti. Deras övriga politik är enbart små fragment som de har stulit från lite olika partier på måfå och sytt ihop ett eget sött lapptäcke med.

Men samtidigt är jag mörkrädd, för jag är medveten om att denna öppna fientlighet mot muslimer tyvärr tilltalar alltför många. De struntar fullständigt i att Sverigedemokraterna far med osanningar eller använder en retorik som kan härledas till nazisterna och Hitler på 1930-talet. De är bara glada över att någon hörsammar deras rädsla för invandrare och framför allt muslimerna, och bekräftar deras misstankar om att problemen i samhället idag beror på alla invandrare som har "tagit över vårt land".

Det är dags att vakna upp och sluta iaktta spektaklet från sidolinjen! Jag kan inte med gott samvete se på när Sverigedemokraterna är på väg att ta plats i Riksdagen, och i värsta fall få en vågmästarroll. Vi måste ta debatten med dem, men inte på deras villkor. Debattartikeln har enbart gett dem en plats i rampljuset, för all publicitet är bra publicitet som man brukar säga. Att ha erövrat förstasidorna i morgondagens tidningar är bara ännu en delseger för Sverigedemokraterna och deras ruttna människosyn!

____________
Läs mer: 
"Ju mer buller och bång desto bättre för SD" (DN.se)
"Partiet visar sitt verklige jag" (DN.se)
"En förvirrad politisk strategi" (SvD.se)
"Risken finns att detta obehagliga röstfiske lyckas" (SvD.se)
"SD:s påståenden saknar grund" (SvD.se)

10 COMMENT(S):

nattmänniska som jag?

 

Medicinar´n, du kanske ska koncentrera dig på anatomi och invärtes medicin, istället för att lägga dig i sådant du ej har klart för dig ?? Sluta ljug för dig själv och andra !!
/ Tinnitus

 

Allt Jimmie sa är sant:
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/october/mediaspektakel-i-varldsklass.html#comment

 

Hahaha Steve, du bara drar åt dig mer och mer främlingfientliga läsare och kommentarsfältet har blivit en skyttegrav!

Det är bra att du tar upp det här, att du engagerar dig istället för att som så många andra, titta på, oja sig, och inte göra nånting.

Det är inget annat än en stor skamfläck för Sverige att SD får en endaste liten röst!

 

Inte för att du någonsin läser det JAG skriver (blink blink), men jag skrev ihop nåt som liknade det här häromdagen. Det är sorgligt att många människor inte är smartare än att de tycks svälja SD:s billiga poänger. Det är viktigt att alla vi som förmår genomskåda dessa rasister gör allt vi kan för att övertyga potentiella SD-röstare att partiets "politik" är fel.
/Filip

 

Säg mig Tinnitus, vad har jag inte klart för mig som du möjligen har? Du verkar vara den som har fått mkt om bakfoten, när du sympatiserar med SD...

Åke, allt Jimmie Åkesson säger är överdrivet och manipulerat propagandasnack. Smart drag att länka till en Sverigedemokrats blogg, han är ju rätt person att bekräfta Åkessons uttalanden.

 

Bana den där jävla tinnitus, han är ju helt korkad.

 

Jag läste nyss den här artikeln:

Uppdrag Granskning om islamister i det svenska samhället

När man läser sådant blir man faktiskt rädd. Likaså blev man rädd efter Muhammedkarikatyrerna när vissa politiker började mumla om att man inte borde få kritisera religioner. Och på samma sätt blev man rädd när människor hotas till livet p.g.a. t.ex. rondellhundar.

Inte konstigt att SD går framåt. Jag hoppas att de kommer in i riksdagen och blir för stora för att ignoreras. Utopin vore att de blir större än MP, för då kommer inte längre Alliansens MP-invit att fungera, och inte heller vänsterkartellens inviter till FP och C. Då blir det en riktigt kul politisk röra. De etablerade partierna skulle springa runt som yra höns.

 

Jag blundar inte inför det faktum att problematiken med religiös extremism existerar i Sverige eller något annat land. Religiösa fanatiker finns och de frodas, men de utgör en ytterst begränsad del av exempelvis den muslimska populationen. Men det är de som får mest medieutrymme och det skapar då en bild av en muslimsk population i Sverige som bidar sin tid och bara väntar på att ta över landet.

Vi som står upp för ett demokratiskt samhälle kan heller inte förbjuda andras tro, oavsett hur extrem den må vara. Istället får vi försöka säkra att inga brott utförs eller att religionen påtvingas andra individer. Det är svårt, jag vet. Men det ögonblicket vi börjar förbjuda, är början på demokratins nedgång.

Att vissa politiker började mumla om att man inte borde kritisera religioner, beror på populism anser jag. De ville blidka kritiska muslimer både inom landet och utomlands. Att människor blir hotade till livet efter ex. tillverkning av rondellhundar är ytterst beklagligt, men utfört av extremister i länder där det existerar så mycket problem i människors vardag att religionen har blivit deras sista hopp, en undanflykt från den hårda verkligheten.

Jag hoppas att SD aldrig sätter sin fot i Riksdagen. Det skulle vara början på en tid där partierna röstfiskar och tävlar om vem som kan ställa högst krav på invandrare. Danmark är skräckscenariot.

 

Steve. Jag tycker det är fel att inte engagera sig mer i invandringsfrågan. Så fort man framför en åsikt om att man vill minska invandringen så blir man kallad rasist. Jag ser det som en större chans att öka integrationen hos de människor som kommer till Sverige. Det är fel att placera alla invandrare i segregerade områden. Jag tycker dessutom att vi borde införa språkkrav hos invandrare(språket är en fundamental komponent för att integreras i ett samhälle, det vet du nog som studerar i Danmark.).

Just att dessa punkter är förbisedda av lejonparten av politiska partier samt medier bidrar bara med mer stöd till SD. De flesta säger att de är martyrer, men jag påstår att det är allmänhetens fel som försöker ignorera dem.

Att aftonbladet sedan medvetet felciterar Åkesson gällandes hur Sveriges anpassning till muslimska krav som största hotet sedan WW2 till att muslimer är största hotet är bara patetiskt.

Dessa värderingar delar jag med SD, även om jag är emot religion överhuvudtaget så förespråkar jag religionsfrihet hos varje individ så länge det inte inverkar på lagar och i politik.