The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Ett val väntar

Sitter och läser in mig lite om kommunalvalet här i Odense imorgon. Tänkte att jag måste göra min demokratiska plikt som bybo här i staden och rösta. Det är ett svårt val, men jag tror nog att jag är klar över vilken politik som jag gärna vill se här i Odense. Ska bli intressant att se om det är några skillnader mellan hur valen genomförs här, i jämförelse med i Sverige.

Sedan ska vi faktiskt pissa i plastmuggar imorgon och analysera proverna. Även det ska bli intressant, när vi står ett gäng runt våra egna urinprover för att kolla efter osmolaritet och koncentrationer av diverse trevliga joner. Mysigt.

Nu väntar en dejt med min kära fysiologibok. Vi kommer inte ha så mycket att säga till varandra. Det blir mest blint stirrande.


Varenda ledig stolpe ser ut så här i valtider.

2 COMMENT(S):

Hej Steve. Vet du om man som svensk som flyttar till DK har rätt till bostadsbidrag och isf hur går man till väga? (samt ung. hur mkt får man?)

 

Hej,
Som boende i kommunen har du rätt att ansöka om bostadsbidrag via Borgerservice (ett kontor som ordnar med allt fr bostadsbidrag till inskrivning i kommunen). Summan du får beror nivån på din inkomst och hyra, med ett max belopp på ca 600+ DKK.