The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Ingen risk för arbetslöshet

Ännu en trevlig rapport från Saco som bekräftar bilden av det fortsatta behovet av nyutbildade läkare i samhället även under 2014. Känns ju trevligt med tanke på att man lägger ner så många år på sin utbildning, men så har också bilden sett ut under de senaste 10-20 åren. Det är tack vare att Läkarförbundet snällt nog ser efter sina medlemmar, och lobbar för en restriktiv utökning av antalet studieplatser på landets läkarprogram. Värre är det ju för alla frustrerade doctors-wanna-be, jag lider med er faktiskt. Överallt blir det svårare att bli antagen.

Idag lyckades vi färdigställa vår rapport, och lämnade in den. Det är vi glada för, och kan slappna av någon dag innan tentaresultaten kommer. Nervöst? Måske.

Sedan var jag tvungen att tvinga mig själv att trilla ur sängen för att för tidigt gå till en grupptimme som handlade om lungfunktion imorse. Leka med en spirometer för att räkna ut vår egen lungkapacitet, samt ta blodprov från en underarmsartär på en plastdocka, ingår i mitt arbete. Jag avgudar mitt arbete (minus tidiga morgnar).


Future.

2 COMMENT(S):

Jag lekte också med en spirometer och testade mina lungor idag! Hihi. Fast jag fick inte sticka i nån plastdocka, bara lära mig mäta blodtryck. Du fick börja tidigt men jag fick ingen paus mellan 10-17 idag. =/ Typiskt danskar, får man säga så?

Vilket intetsägande inlägg haha

/J

 

:-) Hur ser dina lungor ut då fröken J? Jag är glad över att jag inte har så långa dagar lika ofta som du har.

Och jag märkte att jag aldrig skulle orka med att pendla när jag åkte hem i måndags.. Kroppen skrek NO, NO, NO! Jag såg massa läk stud överallt.. deras böcker avslöjade dem! :-)