The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Mardrömmar och Sverigedemokraterna

Jag vaknade med en olustig känsla i magen. Nu låter jag säkert som en cry-baby som lider av alla möjliga krämpor, men den här olustiga känslan berodde på något i huvudet. Hade haft en konstig dröm igen. Denna gång befann jag och min syster oss någonstans i Danmark, där vi varit på besök. Vårt uppdrag var så himla makabert, att jag förvånas över att vi inte blev förvånade i drömmen. Vi hade fått tag i foster som befann sig i olika utvecklingsstadier. De lindade vi in i vanligt tidningspapper och skulle smuggla in Sverige. Vi var så lättade över att det inte var någon hård gränskontroll mellan Köpenhamn och Malmö. Någon duktig drömtydare som vill förklara för mig?

För att ta ett skutt från (mar-)drömmar till politiken, visar Sifos senaste mätning på att Sverigedemokraterna definitivt är över riksdagsgränsen och skulle få 5,8% av rösterna om det hade varit val idag. Större än både Kristdemokraterna och Centerpartiet gör att SD skulle få en vågmästarroll.

En sak jag inte begriper mig på är varför Sverigedemokrater verkar vara överrepresenterade på nätet och i kommentarsfälten. På DNs artikel om "Rekordresultat för SD", bombarderas det med stundom idiotiska uttalanden, stundom halvt rasistiska kommentarer. Jag är djupt förfärad över att man nämner Hitlers "die Endlösung" - den slutgiltiga lösningen, i samband med muslimer. Jag är bestört!


10 COMMENT(S):

du, jag var också inne o läste i de där kommentarerna. Det var uppenbart vänsterextremister som trollade att de var sverigedemokrater.

borde du begripa även om du gått på mediamyten att SD:are bara är skinheads med slips, att de även om så hade varit fallet isf inte själva försöker framställa sig som nazister, när de vill lägga fram sin bild.

Går du in i riktiga nazistiska forum så inser du snabbt hur hatade SD är av dessa grupperingar i samhället.
ett ungefärligt citat av tongångarna "ett judeinfiltrerat ultrasionistiskt rasblandarparti",

 

Du underskattar mig, Mikey. Jag är fullt medveten om riskerna med medias vinkling av sanningen. SD är inga skinheads iförda slips, utan står för en ideologi och retorik som jag finner osmaklig.

Jag tror heller inte på att det enbart skulle vara vänsterextremister som står för kommenterandet, eftersom samma typ av argument finns exempelvis i facebook-gruppen för SD-sympatisörer. Kanske du ska ta en titt där inne istället för på nazistiska forum?

 

inte tusan finner du en SD:are somsjälv jämför vad de tkr med nazitysklands retorik.

klart det finns många stolpskott som röstar på sd, men dom som pratar on "den slutgiltiga lösningen på muslimproblemet" och liknande retorik samtidigt som de påstår sig stödja sd, ja dom försöker ju uppenbart skada SD genom att påverka lättlurade personer som dig själv.

Därmed inte sagt att andra poster från äkta sd:are kan väcka anstöt.

 

Varför skulle det vara en sådan omöjlighet att det skulle finnas SD-sympatisörer som drar paralleller till Nazityskland? Det är kanske inte många, men absolut ingen omöjlighet.

SDs partiledning har väldigt tydligt riktat in sig på att muslimer utgör det stora problemet i landet. Visst söker de en lösning, även om de själva inte kallar den för "slutgiltig"?

Lättlurad? Du verkar okritiskt ha hoppat på det tåget där SD utges vara offret i hela dramat och allt negativt som dyker upp är påhittat...

 

Jag har inte sagt att det är omöjligt heller, vad jag sa var att det är omöjligt att ngn sd-sympatisör med intelligens nog att formulera meningar med fler än tre ord i oficiellt skulle vilja använda retorik som uppenbart påminner om nationalsocialistisk.

Eftersom det är uppenbart kontraproduktivt för frågan man sympatiserar med att göra det, eftersom ALLA begriper att sådan retorik stöter bort alla utom de uppskattningsvis 2-3 promillen av svenska befolkningen som faktiskt sympatiserar med nazismen.

Inte ens en nazist som taktikröstar på SD skulle prata i nationalsocialistiska termer när han raggar röster till SD, ja jag har växt upp med sådana personer.

personen i exemplet i din ursprungspost var ett uppenbart troll och begriper du inte det så har du klara mentala brister.

Var många troll i posterna, fröken sverige minns jag var en, var 2-3 till som uppenbart fejkade sin SD-sympatisering.

/Mikey

 

de 2-3 andra var antagligen samma troll som fröken sverige.

 

Du är uppenbart obenägen att föra en konstruktiv diskussion utan personliga påhopp, vilket tyder på brister i karaktären.

Jag talar nu rent generellt och inte utifrån vad det ena eller andra "trollet" skrev.

 

som jag hoppas du förstår, känner jag måste vara ännu tydligare. så vänder jag mig inte emot att det faktiskt skulle finnas ett fåtal nazister taktikröstar på SD och som dessutom faktiskt skulle ödsla tid på nätet med att stödja det partiet som det misnt onda av alternativen en sådan person kan tänka sig.

Men i det sammanhanget är det helt enkelt så att ingen riktig sympatisör med IQ över att han är kapabel att formulera meningar. Skulle välja att prata i de termerna du tog upp som exempel. Just eftersom alla sympatisörer, även såna som är nazistiska, för de finns hur malplacerade de än må vara, begriper att man förstör för SD om man får SD o framstå som ett nazistiskt parti genom att prata om muslimerna som det "största hotet sen judarna", och att "vi behöver en slutgiltig lösning på muslimproblemet".

 

brister i karaktären:) må så vara, men förstår du nu vad jag menar?

 

"SDs partiledning har väldigt tydligt riktat in sig på att muslimer utgör det stora problemet i landet."

Syftar du på Jimmie Åkessons debattartikel så var det en felcitering ifrån aftobladets sida (ung. att muslimerna skulle vara största hotet sedan andra världskriget). Han skrev att svenskarnas anpassning till muslimers krav på särbehandling är ett hot.