The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Ingen föreläsare på Nobelmiddagen

Jag har accepterat mitt öde att inte få möjligheten att läsa till läkare på Karolinska Institutet uppe i Stockholm. Ett tag var det det enda som jag fokuserade på, att bli antagen där uppe. Men vissa saker är väl inte menade att hända. Så nu kommer jag aldrig få möjligheten att säga, när årets Nobelpristagare i Medicin presenteras: "Nä men se där, det är ju prof. Malmgren som vi hade till endokrinologiföreläsningen igår."

Så jag får nöja mig med mina danska föreläsare istället. En som vi har haft fler timmar med under det senaste året är prof. dr. med. Peter Bie. "Nä men se där, han har fått 300.000 DKK för att forska om saltämnesomsättningens signalsystem, och dess betydelse för blodtrycksregulering."

4 COMMENT(S):

Och dr. med. og ph.d. Christian Vestergaard från Århus Universitetshospital får en miljon för sin forskning inom hudcancer och barnexem (https://www.health.au.dk/menu2716-da). "Nä men se där, en miljon..!".

Är det här vår framtid ligger?

 

hah, nej.. jag ska med största sannolikhet icke hålla på med forskning. Hade blivit rastlös.. :-P

 

Ja, nej.. MSF's akuta kirurgteam väntar ju på mig, så det blir nog inga miljoner för min del heller.. :)

 

hihi.. ngt likn inom MSF är ingen fjärran idé för mig heller.. men om det är kirurgi får tiden visa.. :-) Fortsatt god helg!