The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Lucia i Odense - 2009

Magisk afton! Varenda år det är dags för Lucia-konsert, blir jag så salig av all skönsång i kyrkan. När stämmorna fyller upp kyrkorummet, när musiken tränger in genom huden på mig, och när jag hör budskapet som förmedlas, blir jag alldeles matt i själen. Lucia påminner mig om att det faktiskt är decembermånad och knappt två veckor till julafton. Julstämningen blir så mycket tydligare helt plötsligt.

Det som gör det hela så mycket roligare är att Nina är med i kören också. En underbar sopran, med en röst som lyfte taken, vill jag påstå! Hon lär rodna ifall hon någonsin läser det här, men det är sant att hennes röst lätt hade skurit igenom både betong och stål. (Ska försöka lägga upp en av mina inspelningar..)

Vi avslutade det hela med en stillsam och gemytlig middag på en av stadens restauranger. Det känns som att julledigheten redan har börjat för min del...


13 december 2009 - Odense.

0 COMMENT(S):