The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Stick, stick, och åter stick

Jag vill inte mer, entusiasmen över en viss del av färdighetsträningen är bortblåst. Vill inte ha fler nålar i mig! Sprutor, blodprov, och idag intravenös venflon.. Det kanske bara berodde på en dålig dag på jobbet, men jag svettades idag när jag skulle lägga ett venflon. De andra gångerna har jag ändå tagit lättare på det, och glatt mig över det, men icke idag.

Det handlar om vana, antar jag. Ju fler gånger vi tränar oss i att ta blodprov, ge varandra subkutana sprutor eller lägga venflons, desto säkrare blir vi naturligtvis. Men det känns som att vägen dit är lång ännu. Jag skakar som ett asplöv ifall jag sitter för länge med en nål i min kamrats ven. Kontroll, kontroll..

Sticka och bli stucken, det är min vardag det.


0 COMMENT(S):