The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

5 kr per kommentar till Haiti

Katastrofen i Haiti är omfattande, och läget förvärras av att flygplatsen i Port-au-Prince har begränsad kapacitet att ta emot all den flygtrafik som anländer till övärlden den vägen. All infrastruktur ligger i spillror, bensin säljs nästan uteslutande på svarta marknaden, över 50000 människor har hittills bekräftats döda, och förnödenheter till de miljontals drabbade människorna i landet begränsas av den kapacitet som finns för att frakta ut det. Efterskalv väntas.

Samtidigt med den stora humanitära katastrofen, skor sig alla möjliga aktörer på lidandet. Donationsbrev, Haitibrev och det mest pinsamma enligt mig själv, Facebook-grupper. De stora hjälporganisationerna som exempelvis Röda Korset och Läkare utan Gränser kan genom Facebook nå ut till en hel generation människor, med den information som är nödvändig för att stödja katastrofoffren. Men mindre seriösa grupper som genom "sponsorer" ska skänka några kronor per medlem som går med i en specifik grupp? Pinsamt. Varför går folk med i grupperna istället för att aktivt bidra med en slant direkt till en hjälporganisation? Särskilt med tanke på den nya trenden att byta namn på Facebook-grupper när grundaren känner för det.

Jag ger er ett val, stöd människorna i Haiti genom Läkare utan Gränser: Sms:a LIV till 72 990 (50 kr), eller betala via PG 900603-2 eller BG 900-60 32. Märk talongen "Akutinsatser". Alternativet är att jag via "sponsorer" skänker 5 kronor per kommentar till Läkare utan Gränser. Your choice!


14 COMMENT(S):

ojoj steve har blivit känd han har sponsorer och sånt.... gissa vem jag är /D

 

Ush, det är fruktansvärt och man bara önskar att man kunde hjälpa till...

Jag har märkt att du verkar vara lite politiskt intresserad och min fråga till dig är således hur möjligheterna att vara aktiv i föreningar/politiskt i Odense är? Finns det många studentorganisationer (typ ifmsa) lr är det en för "liten" stad?

 

Först; fin(a) bild(er) i inlägget nedanför!

Nu; ja, detta är verkligen hemskt. Usch ja. Alltid ska det vara något.. Här sitter vi och kan inte göra ett skit - förutom att ge pengar då som givetvis uppskattas något enormt. 2 kronor, 5 kronor eller 50 kronor - oavsett vilken summa så är det behövligt. :)

Och nu till svaren på dina kommentarer - jag kom inte på någon bra text till headern så bara skrev något, ville bara få bort "snusk, fnask och lite till." Haha. Vill ha något bättre där men vet bara inte VAD än.. Har för mycket i hjärnan för tillfället, blir snart kortslutning.

Jag tar studenten till sommaren, och därefter blir det troligtvis ett basår direkt och sedan ska jag nog ut och resa ett år och SEN försöka komma in på läkarlinjen.

Och precis som du sitter med näsan i böckerna (bravo - duktigt!) måste jag börja med projektrapporten imorgon. Vill inte, men måste. Usch! Hehe.

Trevlig söndag! :D

 

(Förresten, min kommentar borde räknas som flera med tanke på att den är så lång... PLUS att detta är ytterligare en kommentar, woho!)

 

D, mina sponsorer är mitt jobb och CSN.. hehe :-P

Anonym, det finns några få studentorg i Odense. IFMSA heter IMCC i Danmark. Men det är generellt inte alls samma studentkultur i DK som i Sverige.


Ja, jag märker också att ni är väldigt rädda om min plånbok... vad ni är omtänksamma!

 

5 kronor here I come!!!

 

and me

 

and me...

 

and me...

 

if loving you is a crime then i'm a criminal...

 

so lock me up...

 

Så generös du är /D

 

Im here too..../R

 

Bra initiativ!