The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Academic Ranking of World Universities

Rangordning av världens universitet är väl en kul grej att titta på. Man ska däremot vara försiktig med att fästa för mycket vid de där placeringarna i världsrankingen. Jag gjorde det misstaget på gymnasiet när jag blint stirrade på rangordningar i världen, Europa, inom respektive land, när jag letade efter medicinska universitet.

En återblick på mina val under gymnasiet: University of Manchester, Edinburgh, Bristol & Sheffield. Samtliga lärosäten kvalar in på topp-10 i Storbritannien. Inte konstigt att jag valde dem.

I undersökningen var det väldigt amerikanskt i världstoppen. Överraskning? Av de nordiska universiteten hamnade Köpenhamns universitet på bästa plats, en 43e plats. Karolinska Institutet kom på 50e plats. Syddansk universitet hamnade försvinnande långt ner, 303-401e plats. Men vad gör det? Det är som sagt inte rangordningen som bestämmer hur bra ens utbildning är. Jag har fått höra mer och mer positiva saker om hur uppskattade läkarna är, som är utbildade här i Odense, hemma i Sverige. Kompetenta och förberedda. Top-ten 2009.

2 COMMENT(S):

Läkarstudent i Köpenhamn

När det gäller just medicinutbildningar ligger Karolinska institutet på 8 plats i världen!

 

Tack för tillägget! :-)