The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Alkohol och piss

Där satt jag i läsesalen och var flitig, varefter en efter en tog sitt pick och pack och gick. Till slut var jag ensam kvar... igen. Då var klockan bara 19.00. Men så gick det upp ett ljus för mig, det är ju fredag idag!

Medan alla är ute och roar sig och häller i sig etanol, har jag suttit med njurfysiologi. Duktigt. Om ni någonsin undrat varför de där ölen/ciderflaskorna gör att grabbarna måste tömma blåsorna hela tiden och töserna gå på toamöten tillsammans så himla ofta, beror det på att etanol hämmar frigivningen av arginine vasopressin (AVP) från hypothalamus i hjärnan. Det leder till att reabsorptionen av vatten i samlarrören i njuren nedsätts, och det produceras en massa utspätt urin. Med andra ord, pengarna du precis lade på öl, drinkar och what not, kommer du snart att pissa ut igen. Härligt.

Förresten, till något helt annat om piss. Visste ni att nästan halvdelen av alla japanska män sitter ner när de pissar? Tydligen efter påtryckningar från fruar och flickvänner. Japanska män är kanske inte tillräckligt pricksäkra?


Sit down when you pee.

2 COMMENT(S):

Eller japanska män kanske har för små penisar för att kunna stå upp och pissa och därmed pricka rätt.

Jag har precis kommit hem från Wp, Stevoo... satt där lite långt tid :D hihih och klockan är 4:23 om morgonen...

Godnatt!

/R

 

Hahah men snubben på bilden har ju faktiskt byxorna på!? Hur stor andel av de japanska männen har insett att man kanske ska dra ner/knäppa upp innan man sätter igång? Finns det nån undersökning om det? ^^
Kram/Filip