The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Av for Søren!

Låg som en upp-och-ner vänd sköldpadda i sängen och orkade inte gå upp i morse! Ville krypa in i skalet och låta vintern passera, och vänta tills dagen för avfärd till Aqaba är här. Men det fungerar ju inte på det viset..

Dagens andra irritationsmoment; kaffet de säljer på skolan är banne mig utspädd! Jag är hundra på det, för det smakar typ ingenting. Medan jag blir hyper av kaffet på Pressbyrån, kan jag dricka flera koppar från skolans matsal utan samma effekt. Fy sjutton, vilka puckon som lurar mig på 7 spänn!

Dagens tredje irritationsmoment; när man har pluggat en hel dag på univ. och önskar komma hem till ett uppvärmt hus och få vila lite, kommer man ut till en punkterad cykel! Det är mörkt, det är öde, och däcket är död. När man väl är hemma, ska man försöka få liv i det där jävla däcket innan man ska upp klockan sju nästföljande morgon. Måste hitta en syndabock att slå på...


5 COMMENT(S):

Jag anser ju att straffet för att punktera andras cyklar borde ligga i nivå med straffet för grovt bankrån...det är så sjukt irriterande!
Det går inte att publicera en liten bild på din nya frisyr? :P
Kram/Filip

 

Hej! Jag är intresserad av att gå läkarlinjen i Danmark eftersom jag inte kommer in i Sverige och Danmark känns som ett något trevligare alternativ till Ungern/Polen.

Tar studenten i vår och kommer gå ut med ett snitt på ca 18.5. har då läst Matte A-D, Biologi A-B , Kemi A-B, Fysik A-B. Såg att de även krävdes Matte E och kommer då troligtvis lägga till det.

Fråga: Hur förhåller sig de danska läkarlinjerna till meritpoäng i form av områdeskurser (nytt från2010)? Jag har läst franska 4 och 5 i gymnasiet. och skulledå kunna håva in totalt kanske 2.5 meritpoäng eftersom alla b-kurser jag läst egentligen inte krävs.

Har jag en chans att bli antagen i Danmark?

Tusen tack om du orkar läsa igenom och svara.

 

Oh Filip, jag hoppas inte att det var ngn som medvetet punkterade mitt däck.. annars.. grr.. Bild.. hmm, det kommer väl :-P

Anonym,
Ditt snitt är inte lågt egentligen, och du har en chans att bli antagen bara genom betyg beroende på hur ansökningstrycket är i år. Men annars är det kvot 2 som gäller för dig. Läs äldre inlägg för mer info.

Läser du Matematik E innan studenten? Om efteråt, betyder det att du söker nästa år. Kom ihåg att du behöver Eng C då.

Meritpoäng är ngt helt nytt för både er, mig, och troligtvis de danska univ. Jag kan därför inte svara på om meritpoäng gäller här i Danmark. Ta kontakt med studievägledare på de danska univ.

Lycka till.

 

Hej igen och tack för svaret!!!

Jag har nu valt bort biologi B och ersatt det med Matte E denna termin, så jag kan söka till främst första kvoten!

Om jag i mars ansöker till båda studiestarterna alltså hösten 2010 OCH februari 2011, måste jag då ha läst Engelska C som blir det nya kravet för årsskiftet? Hur blir det om jag,eftersom jag då är 19, blir intagen till februari..?

Har även hört att man omvandlar sitt svenska snitt till danskt och därefter multiplicerar det med 1.08.
Är betygssnitten som blev antagningen för 2009 som du skrev om här --> http://www.voiceofsteve.com/2009/11/medicin-antagning-2010.html
redan multiplicerat? Eller är det något som universitet gör när de kollar på ens ansökan?

 

Anonym, du behöver Matematik E oavsett vilken kvot du konkurrerar inom.

Förmodligen börjar inte Eng C gälla förrän början på 2011s antagningsomgång.

Ang. betygen... ja du.. jag vet faktiskt inte om de där snitten är multiplicerade med 1.08.