The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Post-exam syndrome

Orsak: Långvarig stress i samband med studier. Brist på social samvaro med likasinnade personer under en betydande period.

Symptomer: Apati, flackande blick, tankspriddhet, utmattningssyndrom (i folkmun kallad utbrändhet), avsaknad av aptit, nedsatt parasympatikus, smärtor i nacke, axlar, rygg, känslomässiga, beteende- och fysiska rubbningar.

Behandling: Lätta symptomer behandlas enklast med en eller flera omgångar trevligheter i stadens vimmel, tillsammans med andra likasinnade. Vid svåra symptomer behandlas det mest framgångsrikt med solsemester eller liknande utflykter.


Första omgång.

3 COMMENT(S):

Haha, rolig som vanligt. Skönt att symptomen var lättbehandlade i alla fall! ^^

Och jag vet, vad har hänt? Dagens Blogg, inte min grej men roligt att testa. Haha.

Jag hoppas så klart på Sverige, men givetvis måste jag tänka "outside of the box" också med tanke på att jag inte har 20.0, måste ta basår och är urkass på HP.. Men vad är det för betyg i Danmark? Höga där också väl?

Eftersom jag gillar både dina läkartips, din blogg och din personlighet så var du ett givet val i min "Dagens Blogg". Vinnare eller inte, för mig är du en vinnare, haha. Hals- und Beinbruch! :)

 

En vecka till, sen blir det behandling under en helg innan det blir något liknande syndrom i ett halvår =p

 

:-) Tänk att du snart är klar med första delen efter det här halvåret Karro! pirrigt kul! :-) Tur att du har massa tid under sommaren för lite behandling! :-P