The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Welcome to expensive-land

Började dagen med att lägga lokalbedövning, övning i suturering och knyta kirurgiska knutar. Ok, lade inte bedövning på varandra och sydde heller inte ihop varandras sårkanter efter att ha gått loss med kniven. Märker att jag inte blir någon bra kirurg, händerna är inte tillräckligt stadiga. Plastikkirurgen som instruerade oss berättade om att man brukar skrubba rent skador och öppna sår med nagelborstar innan man syr igen. Bara tanken på det skriker "OUCH!". Kul lektion var det i alla fall! Bara lite mer träning, så ska vi nog få se en massa snygga knutar.. snyggare än scouternas. Hah!

Tar fortfarande igen mitt sleep-deficit från i Malmö märker jag, kan lägga mig ner var som helst och snarka inom någon minut. Min soffa är extra farlig, röd zon! Hamnade där efter mellanmålet, jag vaknade upp två timmar senare fullständigt förvirrad och desorienterad.

Skulle kolla efter vaccinering inför resan idag. Fattar ni att det tas "konsultationsavgifter" här i Danmark?! Utöver priset för vaccinet ska jag betala 300 DKK för konsultation. Vill strunta i det. Jag struntade i det när jag åkte till Egypten, påminde Rasha mig idag. Ehh, men varför ska jag betala 300 spänn för att någon ska säga: "Hej, så du skal have vaccin mod hepatitis A? -Ja. -Godt, her kommer så et lille stik." Stick.


Dyr accessoar.

7 COMMENT(S):

Är det bägge vaccinerna? De är inte billigare i Sverige ska du veta. Kom ihåg att jag tog dem för inte länge sen (skulle räcka i 5år, respektive 20 år).. så jag är klar för Jordanien men de är inte billiga i Sverige heller!


/Rasha

 

Joo! Sverige tar inga konsultationsavgifter! 400kr kostar det i Malmö inkl allt. Det kostar 650DKK hos min läkare... rip-off!

 

Du kanske kan bli narkosläkare och hoppa dig hit och ge mig lite bedövning :D

 

Muhaha! Så går det när man ska åka till joooordaaaanien utana tt ta med syrran! Jag paxar en plats åt mig själv på nästkommande resa! Det kan du meddela dina små odensekompisar. :)

 

haha, Toni etc., det var en kul en! :-P

Hah, skadeglad syrran? Du kan ändå aldrig åka när jag åker.. Var det inte Asienresan först? Lär dig mandarin ordentligt, så sticker vi dit typ.. om två somrar.. :-)

 

Fast det är finns något liknande som man tar betalt för i Sverige också. T.ex. den sprutan mot japansk hjärnhinneinflammation kostar ca 1100 kr, men en kompis till mig gick till en bekant och fick den för 850 kr.

 

såå dyyrt! :-/ Varför kan inte vaccinering ingå i högkostnadsskydd eller ngt sånt också?