The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Ingen vanlig dag

Första gången vi gick till skolan tillsammans, jag och Andy, sedan grundskolan. I siffror räknat hela åtta år. Men jag tyckte att det skulle vara något kul för min lilla vän, att få vara med på en medicinsk föreläsning om hjärnans kärl och hinnor. Det var lite nytt, exciting, spicy. Hah. Han somnade inte i alla fall, det är alltid ett stort plus i kanten!

Vi lunchade på ett nytt ställe i stan, Hot Pot. Äntligen en asiatisk restaurang som jag vill äta på. Deras nisch är traditionell kinesisk fondue, därav restaurangens namn. De kom fram till mig och bad om en matrecension, som jag självklart levererade. Det var skojigt!

Jag presenterade Andy för en exotisk frukt också, min älsklingsfrukt durian. Andrés diskreta utlåtande lät: "Den luktar konstigt, smakar speciellt. Alltså jag tror inte jag orkar mer, Steve. Jag ser att du vill ha min bit också."

Fyra dagar går så fruktansvärt snabbt. Nu är huset tomt igen. Hur klara?

10 COMMENT(S):

Var hittar man "Hot Pot" och hur mycket kostar maten där? Låter väldigt intressant då jag saknar Hot Pot så himla mycket!

 

Vestergade, snett mittemot Humac, och där gamla Indiska resturangen låg...


/Rasha

 

Hej Steve,

Sökte runt lite på nätet om det Danska utbildningssystemet och ramlade in på din fina blogg.
Jag har några frågor angående kvote 2 till Københavns Universitet och läkarprogrammet som jag vore glad om du kunde svara på.

Ses det som en merit om man redan har en Bachelor's degree i något ämne när man söker? Någonstans läste jag att man inte fick ha danskans motsvarighet till kandidatexamen (som då bli masterexamen på svenska). Vad har du fått för bild av det?

Vad krävs för att man ska kunna hoppa på nivå 2 / "kandidatdelen" på läkarprogrammet?

 

Nu ploppade det upp ytterligare en fråga i mitt huvud när jag såg följande bild från ett av dina tidigare blogginlägg.

http://2.bp.blogspot.com/_gKeRrniEAFw/Sw1BZeUpdPI/AAAAAAAAAyM/MCjO54nk1ew/s1600/cirius.jpg

Mosvarar sveriges "Naturkunskap B" de krav som finns för Kemi och Fysik i Danmark för läkarprogrammet?

Hoppas att du orkar svara på alla mina frågor! :)

 

HOTPOT! Vafan?! Hur kan de ha sånt i ODENSE (ligger det ens på kartan??) men inte i Uppsala? Jag saknar chinese cuisine... inte sån fejk-friterat-skit... :(

 

Åh så kul, jag hade också velat vara med på en föreläsning =) Man hade säkert känts sig hur vilse som helst. Nu när André kommer tillbaka får vi och Suzi planera in nästa besök=)

 

Arwen, (ytterligare upplysn :-P) "Hot Pot" skrivet i grönt på en svart bakgrund.

Betty, det är ett mirakel att en sådan här restaurang har öppnat här! Jag ska stödja den så gott jag kan! Fösa dit alla jag känner! Håhå

Karro, du hade nog förstått danskan iaf! :-) Oh, ert besök! Vår lediga vecka i april? :-)

----
Hej Stefan,

Jag tror det är en merit ifall du har en bachelor's degree sedan tidigare. Särskilt ifall det är vårdrelaterat. Vi har en del sjuksköterskor och biomedicinare på studiet.

Sedan säger kandidatregeln att man först kommer på betänkande ifall det finns platser över. Dvs har du en kandidatexamen sen tidigare, har du betydligt svårare att bli antagen.

Vidare, har jag ingen kännedom om att man bara kan hoppa på andra delen av läkarprog i DK direkt, utan att först ha klarat av första delen i DK. (Flyttn mellan orter är därför möjligt.)

Slutligen, det svenska "Naturkunskap B" motsv inte de ämnesnivåerna för kemi och fysik som krävs.

 

Yuck, Steve, yuck. Försökte smaka Durian i Thailand, men gick inte. Det växte i munnen och jag fick kväljningar. Vet inte om den var gammal (med tanke på att de lurifaxerna lurade på mig gammal frukt hela tiden, amatör som jag är på exotisk frukt) men den smakade urkas. Jag tycker om de som ser ut som genomskinliga vindruvor (rödgrönt-spindelnät som skal typ). Åt de hela tiden, dock var jag rädd för skalet. ^^ Haha.

 

Hade det varit en svensk lärare så hade det nog varit intressant. Men nu haffa jag upp typ små ord som hjärna, blödning... ja det var nog allt. Resten av tiden studera jag studenterna istället. Roligt å se att så många inte lyssna på ett skit av vad han sa :)
I gues läkarstudenter är inte mycket bättre än många andra :P
Durian såg inte ut som en frukst, såg mer ut som en bakelse. Men smaka tyvär inte som en.
Mmmm Hot pot, var helt sugen på det idag.

 

Andy, visste inte att du satt och spanade! :-P heh, vem har sagt att läkarstud är bättre? Men döm oss inte efter en föreläsning bara..