The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Non-verbal kommunikation

Det var hårt att stiga upp till föreläsningen i morse, efter att jag kom hem riktigt sent med tåget igår. Höll på att missa anslutningståget i Köpenhamn, efter att jag missade det första tåget i Malmö eftersom busschauffören var långsam. Ja, kedjereaktion ni vet. Så jag var fantamej hurtig som hann springa genom stationen till rätt perrong på två minuter!

Dagen i ära slutade inte förrän klockan 18.00, efter några timmar med vår nya praktiska kurs som handlar om 'medicinsk intervju'. Intressant faktiskt, men smått skrämmande när vi kommer att filma oss själva och analysera det efteråt! Idag hade vi en skådespelare på besök. Vi skulle bli medvetna om vårt kroppsspråk, och att använda det i olika situationer för att förhöja vår maktposition. Hah. Eller ja, vi ska inte skrämma bort våra framtida patienter i alla fall.

Vi fick med oss några fina budskap hem: stirra inte i skrevet eller i urringningen på människor du talar med, sänd inte fram någon död fisk som handskakning, och sist men inte minst, skaffa dig en maktposition när det behövs. annars gå ner till samma nivå för att kunna skapa förtroende mellan dig och personen i fråga. Förnuftigt.

0 COMMENT(S):