The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Vad händer med världen?

Satt lite väl länge på universitet idag för att ta igen lite plugg. När man väl är igång måste man ta tillfället i akt, imorgon kanske jag strejkar. Det verkar ju vara väldigt populärt att man gör det nuförtiden.

Den läsesalen vid biblioteket brukar låsas efter ordinarie öppettider och man behöver sitt studiekort för att komma ut och in. En kille som skulle gå före mig hade tydligen stora problem med att komma ut. Han stod med sitt kort i många minuter, jag tappade räkningen på hur många gånger han försökte. Han började dra i alternativa dörrar, som om de magiskt skulle gå upp för honom. "Sesam öppna dig", var det enda som saknades. Jag försökte få ögonkontakt för att erbjuda min hjälp, men han ignorerade mig starkt.

Han ringde hellre till vakten än att fråga ifall mitt kort fungerar. Jag orkade inte se på människan mer, utan gick och öppnade upp för honom. Det enda vettigt han kunde få ur sig när dörren öppnades var: "Nå, for Søren!", varpå han stegade ut. Är "tack" för mycket begärt? Jag undrar om han blev uppfostrad av vargar i djungeln tillsammans med Mowgli.

4 COMMENT(S):

Ser du! Och du vill att jag ska flytta till Danmark?!

 

Hej! Jag ville bara börja med att säga att din blogg är guld värd för oss som försöker komma in på läkarlinjen i Danmark. Jag hade varit helt vilse utan den, så tack!

Nu till frågan. Jag håller på att fylla i ansökningarna och har en fråga om den andra blanketten. Jag håller på och läser matte E för att få behörighet, på blanketten ska man fylla i det under nr. 10 då om jag förstått det rätt? Vet du vad man ska skriva under type då? Sedan upptäckte jag nyss att blanketterna jag har är från 2009 (det står 2009 till höger längst upp). Tror du det spelar någon roll? /Sandra

 

Ehh Betty, de som jag umgås med är inte som han där! Jag misstänker att han är en ...eh.. typ.. matematiker! :-P

Sandra, skaffa en ny blankett för 2010 via den länken i tidigare inlägg. Skriv "supplerende kursus", el ngt i stil med det. :-)

 

Haha, charmerande kis! Skrattade lite lågt här (då Adam sover) när jag läste "Sesam öppna dig". Fick upp en bild i huvudet hur han stod där och försökte och försökte. Säkerligen tänkte han i huvudet "Sesam öppna dig". ;D