The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Vinterlandskap

Efter en lång resa igår med nästan två timmars försening landade vi slutligen på Kastrup, där vi möttes av större snödrivor än vad vi velat se. Jag kunde se min utandningsluft igen, tyvärr. Tågresa, promenad från stationen hem till sitt hus, och sedan äntligen få sova i sin egen säng.

Det var verkligen inte lätt att vakna i morse. Det gjorde jag heller inte. Heh. Men ja, lite sovmorgon är väl heller inte straffbart. Sedan är det ju det ständiga problemet vid en skolstart, böcker att köpa, en massa att skriva ut och organisering av hjärninnehållet. Först blir jag fattigare av alla dessa dyra böcker, sedan frustrerad när skrivaren alltid ska strula, och slutligen sker kortslutning av hjärnan min.

Men det är riktigt roligt att börja på mitt tredje år på läkarprogrammet! Tredje året, herrejisses. Nu väntar det förmodligen mest komplicerade som vi kommer att behöva lära oss, det centrala nervsystemet. Hela människans komplexitet kan väl sägas bero på vår omfattande hjärnkapacitet och nervsystemet som binder samman alla trådar. Det känns viktigare än någonsin att jag måste vara duktig och hänga med.

Sol och värme.

3 COMMENT(S):

Man vill aldrig vakna upp när man kommit hem. Men får ta och säga; välkommen hem! :D

Och som svar till dina kommentarer;

jo, vid dödsbädden ska alltid personal vara med (minst en). Men det var sagt att hon inte skulle dö (vad man trodde) den kvällen, därav att ingen satt vak. Men när vi gick ronden vid 06 och gav medicin så hade hon dött. Men hon måste ha dött mellan 04 och 06, så det gick fort..

Hoppas att yrvädret har lagt sig något! Här blir det värre för var dag som går. Som ett snötäcke över hela Leksand, hehe. Projektarbetet går framåt, inte mycket kvar nu. Ska skriva klart (hoppas jag) diskussions-delen imorgon. Sedan är det knappt något kvar. Ska vara klart om en vecka, så det borde inte vara några problem om allt går som det ska.

Och lycka till med tredje året! Centrala nervsystemet är intressant, om än huuuge! Det fixar du galant nu när du vilat upp dig. :D

 

Oj vilken snygg t-shirt du har på dig :D Vem har du fått den av? Måste ha varit en person med sjukligt bra smak?!

 

ujuj, vad vill min syrra nu höra? Att du är personen med sjukligt bra smak eller vad? :-/ ...allt ska handla om dig.. småsyskon..