The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

The Winds of Fury

Onsdagen den 27 januari 2010

Jag vaknar upp med solen i ansiktet, värmen gör gott för min själ. Jag öppnar fönstret ut mot staden och låter havsvindarna från Aqabaviken leka med mitt morgonrufs. Vindarna är starka idag. Inte lång tid efteråt hör jag bönutropen dåna ut över stadens alla vrår. Ett inslag i atmosfären som jag har börjat vänja mig vid, och faktiskt uppskattar. Skillnaden mellan bönutrop och kyrkklockors ringande är inte så märkvärdigt stor trots allt. Det beror på hur öppen man som person är inför andra kulturer.

Jag blickar ut över staden och havskusten, med de mäktiga bergen bakom, och känner mig aningen sorgsen till mods över den växande klyftan mellan vår värld och denna värld jag befinner mig i nu. Den skarpa "röda linjen" mellan Israel och Jordanien synliggörs nästan för mina nakna ögon, och min oförståelse är enorm inför det faktum att tre religioner med tron på samma Gud, kan resa så höga murar emellan sig. Hatet, missförstånden, och hämndlystnaden växer sig större och större för varje dag som går, mellan judar, kristna och muslimer. Kommer jag någonsin att få se ömsesidig respekt och tolerans mellan människor emellan oavsett deras etnicitet och religiösa bakgrund, under min livstid?

Vi åkte en tur ner till Jordaniens södra kust, sm endast ligger en tiotal kilometer ifrån den Saudiska gränsen. Havet bredde ut sig, skimrande blått och majestätiskt. Solen sken ovanför oss, men vindarna drog i oss. Det blev väl för kallt efter ett tag, men det stoppade inte Aida från att lägga sig ner på stranden, insmord i sololja, huttrandes som en iskall fiskpinne, för att tillvarata varenda solminut given. Aldrig förr har det stämt så väl in att "vill man vara brun och fin, får man frysa och lida pin".

Imorgon väntas Petra. Jag ser riktigt fram emot det!

Aqaba.

2 COMMENT(S):

Vad underbart ni ser ut att ha haft det!

Älskar även hur du uttrycker dig i det andra stycket, väldigt filosofiskt och vackert. :)