The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Munkavle

Somliga människor har en tendens att lägga sig i saker som de inte har med att göra. De ställer frågor och gräver i andra människors liv, när de egentligen borde hålla sig till sitt eget. Vad nöje kan man finna i att gotta sig i andras missöden, komplex eller dolda sanningar? Sätt en munkavle på dig själv.

Andra har den uppfattningen att deras livsstil är den mest optimala, helt oberörd av vad andra tycker eller tänker. Modigt. Men ge även andra den möjligheten att själva få välja hur de vill leva sina liv, utan att ständigt få höra en massa "råd" eller behöva se en massa fingerpekande. Sätt en munkavle på dig själv.

Varför människor älskar att bada i skvaller är för mig helt obegripligt. Ögonen lyser upp och saliven rinner nerför mungiporna på dem. Det är som att det finns ett behov av att krydda upp sin smaklösa vardag med att få höra något "skamligt", "hemligt", eller bara få chansen att vara epicentrum för något skvaller denna dag. Jag ska sluta prata om det här. Det är tröttsamt. Jag sätter munkavle på mig själv.

0 COMMENT(S):