The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

"Angreb og forsvar"

Den nya kursen startade idag med två timmars föreläsning, som jag faktiskt uppskattade! Det var så himla länge sedan som jag var på en, att jag helt glömt bort hur kul det faktiskt kan vara. Immunologi är vad denna kurs ska handla om, massa bakterier och vårt immunförsvar.

En överläkare på den dermatologiska avdelningen delade med sig av de värsta nekrotiska sår som han förmodligen hade på sin laptop, och tyckte att vi borde omvärdera våra skönhetsideal. Istället för att uppskattade säga att en person ser fräsch och solbränd ut efter en utlandsresa eller solariebesök, tyckte han att vi borde säga: "Oh, men hvad du ser gammel og rynkig ud, og virker være i forstadiet til hudcancer."

Röda blodceller och T-lymfocytter.

3 COMMENT(S):

Klart man ska säga att man är solbränd och fräsch, det som är så underbart. Jag vet mycket väl om riskerna, men ibland måste jag ignorera vissa saker; man kan exempelvis få cancer av att äta potatis? Lika bra att sluta andas. Jag mår bra när jag solar, känner mig piggare och fräschare. Denna vecka har jag solat extremt mycket (kanske därför att det kostade 20:- att sola i 20 minuter...) så tre gånger i solarium och hela dagen ute idag. Men nu är jag väldigt brun så det får väl räcka för det tag...

 

hahahaha! Kul föreläsare! Och jag håller helt med, på så sätt blir det en shift i idealet som gör blekfis a la gul och sjuklig mer inne och då anses jag vara den som kan trenden bäst!
Vill dessutom slå ett slag för immunologi. Det är riktigt kul ska du se! Och logiskt. Och kul.

 

:-P Jag har knappt läst i böckerna ännu... så bildar mig en uppfattn snart hoppas jag! haha.. (opps, nej mamma, jag menar att jag läser vääldigt flitigt!)