The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Bland poliomyelitis och herpes genitalis

Har märkt att det här med bakterier, virus och immunförsvar kan vara ganska intressant och roligt. När jag tänker på vad jag precis har skrivit, låter det förfärligt, förfärligt nördigt. Men jag erkänner att jag lyssnar mer uppmärksamt än på länge på alla våra miniföreläsningar om rubella, poliomyelitis, herpesvirus... Eller när vi får veta varför körtelfeber, i folkmun 'kyssjukan', som orsakas av viruset herpes simplex-1, sprids som en löpeld hos alla freshmen på låt säg Harvard.

På förmiddagen satt jag och läste lite i läsesalen innan nästa timme. Snart kom Rasha småtrippande in och sken som en sol. Tentaresultaten hade lagts ut på nätet. Det blev febril aktivitet i läsesalen, när folk kallsvettiga öppnade upp sina bärbara. Vissa gick ut och upp till datasalen. Men jag naglade fast ögonen i mikrobiologi-boken, för jag tordes icke se vad CNS-tentan gav för resultat.

Drama king, jag vet. Men det blev gjort till slut. Jag är stolt över mig själv för att jag har klarat av CNS-kursen! Det tickas nu av från protokollet, och äntligen kanske jag slipper de där förbannade skuttande hjärnorna efter mig i nattdrömmarna!

What do I recall about CNS?

4 COMMENT(S):

Drama King, haha. Härligt att det gick bra! Kan förstå att CNS (som är allt för farligt att blanda samman med CSN - vilket måste vara vanligt bland läkarstudenter) är mycket att ta in. Inget lätt område.

Men bakterier, virus och immunförsvar är intressant det också. Och då läser ju inte ens jag på den nivå du är på. Haha. :)

 

Grattis åt tentan!

Men... vad är det för fasansfull bild du lagt upp? Din bakåtsträvare där...

När jag fick körtelfeber försökte min läkare hålla tillbaka ett fniss när hon sade: Ja... de flesta får ju det här när de är i tonåren"

 

haha... följdfrågan till Jenny är då: "Hur gammal var du när du var hos denna läkare?" :-P

 

Den bilden stämmer rätt bra faktiskt. Det är nog allt vi icke studerande till läkare behöver veta om vår hjärna