The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Ett hav av rött och vitt

Ifall någon har kunnat missa det, är det drottning Margrethes 70-årsdag idag. Ni i Sverige förlåtes om ni har råkat missa det. Men Danmark badar i rött och vitt idag, Dannebrogen hissades upp på varenda befintlig flaggstång och bara nedåt gågatan här i Odense var där säkerligen uppemot hundra stora flaggor upphängda.

Danskarna är inte återhållsamma med att använda sin flagga, något som svenskar borde lära sig av, anser jag. Svenska flaggan är inte förbehållen ultranationalister eller skinnskallar som skanderar främlingsfientliga slagord. Det ska inte vara något fult att använda sin flagga.

Ah, snart iväg och hämta upp Andy från stationen. Blir härlig helg ifall solen fortsätter stråla som den har gjort idag! God weekend!

1 COMMENT(S):

Kanske därför vi "Rullade" igår under middagen hos papi. En dansk tradition vi har.. Haha. Min släkt på pappas sida är från Danmark, farmor är danska. Så de ska alltid tala massa danska när vi samlas.. Haha. Det roligaste var dock i går när faster uttalade något ungefär som är som "Fyra laxar i en laxask" fast helt iförståeligt. ^^

... Och grattis till drottning Margrethes!